Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Dos estudiants de l'UJI guanyen el Premi Internacional de Periodisme Mòbil

Han sigut reconeguts en la categoria d’estudiants pel seu reportatge titulat «Un refugio en tiempo de coronavirus»

General 07 de noviembre de 2020 redacció
Uji-710x500
Pedro Ramírez Arias i Pedro Pardo Sánchez, guanyadors del Premi Internacional de Periodisme Mòbil

Pedro Ramírez Arias i Pedro Pardo Sánchez son dos estudiants de quart curs de Periodisme de la Universitat Jaume I de Castelló que han guanyat el Premi Internacional de Periodisme Mòbil que atorga l’Agència EFE i la Universitat Oberta de Catalunya. Els guardonats han sigut reconeguts en la categoria d'estudiants pel seu reportatge «Un refugio en tiempos de coronavirus».

Aquest reportatge trata sobre el treball desenvolupat per la Societat Valenciana Protectora d’Animals i Plantes (Svpap) durant la pandèmia. Així mateix, va ser gravat en les instal·lacions de la protectora situada a San Antonio de Benagéber (València) i està protagonitzada per la presidenta del refugi, Sara Gil, i diverses voluntàries que van contar davant la càmera les seues experiències durant aquests complicats mesos de pandèmia i l’important que és l’adopció i les llars d’acollida en aquests moments de crisi. «Aquest premi va dedicat a cadascuna de les persones que formen aquest grup d’herois que lluiten dia a dia perquè un centenar de gossos i gats puguen tirar endavant», afirma Pedro Ramírez, un dels guardonats. 

Durant aquests últims mesos, refugis d’animals com el protagonista del reportatge, s’han vist desbordats per un augment considerable en el nombre de famílies que els han hagut de demanar ajuda perquè es feren càrrec de les seues mascotes. «Esperem que els quatre minuts que dura el nostre reportatge ajuden a conscienciar la societat de la importància d’adoptar i especialment en aquests últims temps», ressalta Pedro Pardo.

El lliurament dels premis, es va celebrar el dijous 5 de novembre de 2020 en l’espai Movistar Centre de Barcelona, es va desenvolupar en aquesta ocasió en format virtual a causa de l’impacte de la pandèmia. La cerimònia forma part de les jornades MoJo de Periodisme Mòbil, que tenen com a objectiu promoure l’excel·lència en el periodisme mòbil i estimular la seua pràctica entre els professionals i estudiants de periodisme i comunicació.

El jurat dels premis ha estat format per la directora audiovisual d’EFE, Marta Cerame; la directora del Màster Universitari de Periodisme i Comunicació Digital de la UOC, Candela Ollé; la professora de Ciències de la Informació de la UOC Ana Isabel Bernal; el videògraf i formador del pla MoJo d’Efe, Nacho Martín, i per la periodista experta en periodisme mòbil Carmela Ríos.

Te puede interesar

IMG-20210223-WA0101

8M Peníscola

Redacció
General 08 de marzo de 2021

L'Ajuntament de Peníscola aprovarà en Ple la declaració institucional de la FEMP en defensa i protecció dels valors d'igualtat

ibero

Xarxa Rimig

Redacció
General 09 de marzo de 2021

Castelló se suma al Mes Iberoamericà de la Dona a través de la xarxa per la igualtat de gènere.

Newsletter