Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L'Ajuntament de Castelló impulsa un nou pla de formació dirigit a agricultors per a avançar en innovació agroecològica

Els cursos de la Regidoria de Transició Ecològica amb Agritec Ingenieros permeten obtindre el certificat d'agricultor professional

General 07 de noviembre de 2020 redaccio
Fernando Navarro en Consell Agrari
Pla de Formació en agroecologia. Ajuntament de Castelló

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló en col·laboració amb l’empresa Agritec Ingenieros està impulsant un nou Pla de Formació en agroecologia dirigit als professionals i productors per ajudar al sector a avançar en innovació agrícola i reforçar la seua profesionalització.

Esta iniciativa és finançada pel Fons Europeu Agrícola en Desenvolupament Rural i consta de tres cursos. A més, la seua realització permetrà a les persones inscrites l'obtenció del certificat de professional en agricultura que expedeix la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Transició Ecològica i Lluita contra el canvi Climàtic.

«La pandèmia ha posat de manifest la importància dels nostres agricultors i de la la sobirania alimentària. Ara el sector primari s’està situant ja com un nou vector de la recuperació econòmica. El nostre sector agroalimentari és encara potent i la nostra ciutat està molt arrelada a la nostra terra, però amb tots els representants del sector amb els quals parlem ens demanen més formació per permetre el relleu generacional i incrementar la rendibilitat amb noves formes de producció de proximitat i agroecologia, per això hem considerat important programar este Pla», explica Fernando Navarro, regidor de Transició Ecològica.

Aquest programa de formació està integrat per tres cursos que donaran nocions sobre l'inici en l'activitat agrària, la posada en marxa i disseny d'obradors per a la transformació dels productes primaris i sobre cobertes verds, per augmentar la posada en valor de l’ecosistema que es genera en una finca agrària. Les classes tindran lloc en la Cambra Agrària i podran seguir-se també de manera telemàtica en el web www.agritec-ingenieros.com. Les inscripcions es poden realitzar en el telèfon 964 86 62 72.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter