Ximo Puig anuncia noves mesures i restriccions en la Comunitat Valenciana

El tancament perimetral de la Comunitat s'ha allargat una setmana més

Sanitat 06 de noviembre de 2020 redacció
descarga
Ximo Puig i Ana Barceló imatge d'arxiu. Generalitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, han informat aquest divendres 6 de novembre en roda de premsa de les noves mesures i restriccions que es posen en pràctica per a lluitar contra la pandèmia del coronavirus en la Comunitat Valenciana. A més, ambdues autoritats han anunciat la pròrroga del tancament perimetral de la Comunitat una setmana més, és a dir, fins al divendres 13. 

Així mateix, el president va asegurar que «es pendran totes les mesures necessàries, de manera articulada, serena, dialogada, i buscant la solució contra la pandèmia». Pel que fa a la Comunitat, Puig ha afirmat que en aquests moments «no està en situació d'adoptar el confinament domiciliari», a més a apuntat que en l'estat d'alarma vigen «no existeix la possibilitat d'implantar-lo». 

D'aquesta manera, el text entrarà en vigot aquest dissabte fins al 9 de desembre a les 23.59 hores, assenyala que en cas de brot epidèmic, es realitzaran garbellats amb proves PCR en aquelles poblacions de risc i potencialment exposades.

D'altra banda, en quant a les mesures que entren en vigor, en l'oci se suspén l'activitat dels locals de discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes amb i sense actuacions musicals en directe, el consum a l'interior del local no podrà superar un terç de l'aforament i de la meitat a les terrasses i no es permeten els serveis tipus self-service o bufet ni «botellons». Els casinos funcionaran amb un terç d'aforament.

D'igual manera, les zones comunes dels hotels i allotjaments turístics no podran superar un terç del seu aforament i persones no convivents no podran pernoctar ni utilitzar simultàniament els serveis col·lectius. Per part seua, activitats culturals i turístiques redueixen el seu aforament a la meitat, no es permeten els espectacles itinerant, es recomana la realització telemàtica de congressos i tallers i si se celebren serà amb la meitat d'aforament. A més, es recomana la realització telemàtica de congressos, trobades, reunions de negocis, conferències i esdeveniments, segons la resolució que publica aquest divendres el Diari Oficial de la Generalitat.

Una altra mesura és la limitació de l'aforament en parcs infantils a l'aire lliure al 50 %, amb una distància de seguretat de metre i mig, i assenyala que les activitats grupals d'oci infantil i juvenil tindran un màxim de sis participants. D'altra banda es recomana l'ensenyament telemàtic no reglat, especialment aquella dirigida a persones vulnerables, i si s'imparteix de manera presencial, no se supere el 50 % de l'aforament màxim de la instal·lació.

L'activitat física o esport, tant en instal·lacions esportives com a l'aire lliure, es podrà practicar sense contacte físic en les modalitats esportives individuals i que es practiquen per parelles Així mateix, es podran realitzar activitats físiques en grups fins a un màxim de 30 persones, quan es realitzen en instal·lacions obertes, i fins a un màxim de 20 persones, quan es realitzen en instal·lacions tancades, sense contacte físic, mantenint la distància de seguretat i sempre que no se supere un terç de l'aforament màxim.

Es manté la prohibició de no fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l'aire lliure, quan no es puga respectar la distància mínima interpersonal d'almenys dos metres. S'inclouen cigarrets electrònics o vapeo.

Te puede interesar
Lo más visto