Ximo Puig anuncia la pròrroga del tancament perimetral de la Comunitat Valenciana i noves mesures de limitació d'aforament

Puig: "Es tracta de salvar vides, preservar treballs, i protegir a les famílies"

Sanitat 06 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
201106_FOTO_1_PRE_Medidas_COVID19

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest divendres la pròrroga del tancament perimetral de la Comunitat Valenciana durant 7 dies i el dels municipis d'Elda i Petrer durant 14 jornades, "per a afrontar l'emergència sanitària, protegir la salut de la població i intentar eixir junts d'aquesta situació complicada". Respecte a les limitacions d'aforament recollides en la resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que entrarà en vigor a les 00.00 hores d'aquest dissabte, 7 de novembre, destaca que en vetles, enterraments i celebracions no religioses l'aforament serà d'un terç, mentre que parcs, centres comercials, comerços minoristes i mercats ambulants tindran un aforament del 50%.

El cap del Consell, qui ha incidit en la necessitat de prendre mesures "des de la serenitat i el sentit comú", ha recordat la vigència de la restricció de la mobilitat nocturna fins al 9 de desembre, entre les 12 de la nit i les 6 del matí, i ha avançat noves mesures de limitació d'aforament. Així, el màxim responsable de l'Executiu autonòmic, ha detallat que a través d'un decret de la Presidència de la Generalitat i una resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, "es pretén limitar la mobilitat i reduir la interacció social" per a contindre l'avanç de la pandèmia de coronavirus en la Comunitat Valenciana.

En aquests termes s'ha manifestat el president en la seua compareixença davant els mitjans de comunicació al costat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro, després de la reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrada (CECOPI) en el Palau de la Generalitat.

En la seua intervenció, Ana Barceló ha oferit dades de la situació de la pandèmia en la Comunitat Valenciana. En aqueix sentit, ha informat que el nombre de casos s'ha triplicat en les tres últimes setmanes i, en l'actualitat, la incidència se situa en 258 casos per 100.000 habitants.

Te puede interesar
Lo más visto