Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L'Ajuntament de Betxí sanejarà els seus comptes abans que acabe l'any

Fa una dècada el deute ascendia a 4,1 milions d'euros

Economía 09 de noviembre de 2020 redacció
alfred_remolar_alcalde_web
Alfred Remolar, alcalde de la localitat. Ajuntament de Betxí

Betxí serà un dels municipis amb deute zero abans que finalitze l'any 2020, així ho va anunciar el dissabte l'alcalde, Alfred Remolar, de Comp4romís, mentre s'acaben de concretar les xifres del pressupost municipal per al 2021.

El munícipe es va mostrar «enormement content» de poder donar a la població aquesta notícia que «era el gran objectiu» que s'havien proposat després d'entrar a governar. «Quan guanyem les eleccions en el 2011, la gent va confiar en nosaltres per a reconduir la senda econòmica que s'havia extralimitat en els últims anys dels populars i el nostre compromís des del primer moment no va ser un altre que gestionar les arques municipals de manera estricta», va reivindicar el primer edil.

El deute de l'Ajuntament de Betxí, fa una dècada, ascendia a 4.186.188 euros, el que significa més d'un 95 % del pressupost de llavors. «Els primers mesos van ser complicats, perquè el deute estava desbocat i hi havia quasi un milió d'euros en factures per pagar, en molts casos a proveïdors locals, però amb gran esforç es va aconseguir donar la volta a l'estat del deute», van indicar fonts municipals, que van insistir que «l'equip de Remolar va arribar al govern amb la intenció d'arreglar la gestió econòmica del consistori», la qual van titllar com de «caos destacable».

Pressupost adaptat al context actual

En aquest sentit, la previsió és que en el ple de novembre o com a molt en l'últim de l'any, s'acorde l'amortització dels dos últims préstecs en vigor, amb un import total de 617.000 euros. «Amb aqueixa acció no sols sanejarem definitivament la tresoreria, sinó que a més ens permetrà escometre majors inversions el pròxim exercici», van dir.

La intenció és portar els comptes en un parell de setmanes a un ple extraordinari. Un pressupost «amb uns números adaptats al context actual, amb partides dirigides específicament a la lluita contra el covid i d'ajudes directes als més necessitats».

Te puede interesar

seleccion1

Aliança Valenciana per a les Bateries

Redacció
Economía 18 de febrero de 2021

 Torrecid , Grup Gimeno i UBE son les empreses de Castelló presents en pilar sobre el qual se sustentaran totes les accions de la Comunitat  per a comptar amb una factoria de fabricació de bateries així com el desenrotllament tecnològic a futur d'este tipus d'elements.

Newsletter