El servei de TRAM de Castelló augmenta les freqüències després de les queixes dels usuaris

Conselleria convida als usuaris a distribuir-se en els diferents vehicles que passen casa 6 minuts en hora punta

General 09 de noviembre de 2020 redacció
descarga
Un vehicle de TRAM a la UJI. Castelló Turismo

Les freqüències del servei de TRAM entre la Universitat Jaume I de Castelló i el Grau de la ciutat s'han incrementat amb l'objectiu de previndre aglomeracions després de les queixes que s'han plantejat per part dels usuaris. 

Així, les persones que fan ús de manera habitual d'aquest mitjà de transport, van traslladar la impossibilitat de mantindre la distància mínima de seguretat en les hores puntes. Aquesta impossibilitat es deu a dos motius: la configuració espacial dels vehicles i la ocupació al 100 % de l'aforament per part de la normativa de prevenció actual del covid-19.

La major aglomeració es produeix en les parades prèvies a l'estació intermodal, on en diferents hores del matí es registren cues d'estudiants que fan ús d'aquest servei per a completar el seu desplaçament fins a l'UJI des d'altres localitats de la província o, fins i tot, del conjunt de la Comunitat Valenciana.

Des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat van contactar amb l'empresa adjudicatària per a avaluar la situació, després del que es va optar per incrementar la freqüència de pas, baixant el temps d'espera de 12 a sis minuts en la franja horària compresa entre les 7 i les 15 hores.

No obstant això, fonts de la Conselleria van convidar a més als usuaris a distribuir-se en els diferents vehicles en detectar en els registres d'aforament que els troleibusos registren una mitjana de 32 persones en la seua ocupació, mentre que els de reforç la taxa baixa a tan sols cinc. Per aquest mateix motiu està previst que es reforce en breu la cartelleria en les marquesines, pantalles informatives i vehicles amb l'objectiu de traslladar als usuaris l'increment de la freqüència.

Te puede interesar
Lo más visto