El TAU Castelló cau amb contundència davant HLA Alacant i perd el lideratge del seu grup (62-85)

Els de Toni Ten van acusar les baixes i amb la derrota perden la seua condició de invictes

Esports 09 de noviembre de 2020 Redacció
50573410848_cceb522e80_c

Dura derrota del TAU Castelló en el derbi autonòmic que li enfrontava al HLA Alacant. El partit disputat en el pavelló Ciutat de Castelló i corresponent amb la quarta jornada de la LEB Or, va acabar amb un resultat de 62-85. Els de Toni Ten van acusar les baixes i la falta de preparació (no van poder entrenar l'últim dia per el resultat dudós de una PCR) i van pagar el gran encert del conjunt visitant. Amb la derrota perden la seua condició de invicte i baixen a la tercera posició de la taula de classificació.

El partit va arrancar de cara per al conjunt visitant. Amb un Edwards imperial que va portar un mal de cap a la defensa del TAU i un Zohore que aprofitava el seu físic per a pegar-se amb la defensa local i posar els primers punts en el marcador del HLA Lucentum.

Després d'uns compassos de partit amb prou desencert dels dos equips la entrada al camp de Pitts y Urtasun va donar aire al equip visitant que va aconseguir un parcial de 0-12. Patien els de Toni Ten que no es semblaven al arrollador equip que tan bon rendiment va donar en les tres primeres jornades. El TAU buscava constantment a Stainbrook, però el pivot no tenia la nit i estava prou desencertat. Amb això s'arribava al final del primer quart on guanyaven els locals 12-24.

Al començament del segon quart els de Ten van posar mes actitud en la pista, millor en defensa, en atac i amb un joc més vertiginós, tot això junt amb un Adala que s'enganxava al partit posant un triple fea que la distancia es posara 21-28. Pareixia que el partit s'igualava per moments però, quan Ten va treure de la pisat a Adala, el HLA Lucentum va tornar a la seua millor versió mentre els locals s'atascaven front a una bona defensa. Tot això va fer que arribaren amb al descans amb un contundent 25-40.

Al tercer quart Llompart va posar les coses més de cara al conjunt visitant. Orquestrant el joc el seu equip va clavar dos triples i una canastra que posava el partit molt costa amunt per als taulellers. Únicament l'encert de Duran, que es va posar l'equip a les esquenes, feia que la distancia fora encara salvable 34-50. Però quan més s'apropava el TAU el Lucentum aprofitava dos errors ofensius i allargava la distancia als 20 punts.

Finalment, un triple de Llompart i una antiesportiva van fer la distancia insalvable i el HLA Lucentum sentenciava pràcticament el partit en el tercer quart 38-65.

L'últim quart va ser testimonial, i encara que el TAU va guanyar el parcial, no va ser suficient i el partit va acabar amb un contundent 62-85. Dura derrota de l'equip castellonenc que perd tant la seua condició d'invicte, com el lideratge a favor del HLA Lucentum.