Els contactes socials són l'origen de set de cada 10 brots a Castelló

Vinaròs, Onda i Castelló sumen més de la meitat de focus per relacions interpersonals

Sanitat 09 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
reuniones-sociales-coronavirus

Contactes socials de tota índole estan en el punt de mira per ser l'origen per excel·lència dels contagis de coronavirus no sols a la província, sinó també en tota Espanya. Tant és així que en l'últim mes set de cada deu focus detectats a Castelló per la Conselleria de Sanitat responen a les relacions interpersonals. Dels 168 brots identificats per les autoritats, 125 es vinculen a un origen social (el 74,4%). Altres 34 responen a contactes laborals i nou, a l'àmbit educatiu.

Castelló, Vinaròs i Onda sumen més de la meitat dels focus que tenen el seu origen en les relacions personals. Pel que respecta als brots originats en el treball, la capital de la Plana registra més de la meitat del total (15 de 34), mentre que Vila-real i Onda registren quatre per cadascun. Finalment, pel que respecta als brots a les aules, sis dels nou identificats pertanyen a Castelló, dos a la Vall d'Uixó i un, a Sant Mateu.

Encara que la vida social és des de l'inici de la pandèmia molt més reduïda del que solia ser, la majoria dels contagis per coronavirus es donen, precisament, en aqueix fals clima de confiança que proporcionen els plans amb familiars i amics, per la qual cosa en la zona de confort de les persones, les mesures de protecció es relaxen. Els experts assenyalen que és en l'àmbit íntim on la distància de seguretat desapareix amb més freqüència.

Després de les negatives xifres d'aquesta tardor, el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui de moment descarta un confinament domiciliari, anunciava el divendres noves restriccions. Fonamentalment, les noves mesures afecten la reducció d'aforaments en hostaleria, comerços i vetles i enterraments. La celebració de tota activitat esportiva es realitzarà sense públic i no s'autoritzarà cap acte multitudinari.

El director del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha evidenciat en les últimes setmanes que una incidència superior als 250 casos per cada 100.000 habitants és preocupant. A la província superen aqueixa xifra localitats com: Vila-real (330), Onda (345), la Vall (375) o Vinaròs (442). Quasi tripliquen aqueixa línia roja Nules (740) o l'Alcora (643), mentre que a Morella, amb 23 PCR positives en 14 dies, la incidència es dispara a 946.

Te puede interesar
Lo más visto