Onda presenta els pressupostos: 31,4 milions per a la inversió social i el desenvolupament econòmic

Continua la baixada d'impostos mentre que LA inversió augmenta un 10 % fins als 4,5 milions d'euros

Economía 10 de noviembre de 2020 redacció
FOTO - PRESUPUESTOS (1)
Carmina Ballester anunciant els pressupostos. Ajuntament d'Onda

Onda comptarà en 2021 amb un pressupost de 31.470.724 euros al servei dels veïns i una capacitat inversora de 4,5 milions d'euros, augmentant un 10 % respecte a enguany. Així ho ha donat a conéixer l'alcaldessa, Carmina Ballester, qui ha assegurat que «aquesta és el full de ruta que necessitem per a cuidar dels ondenses i créixer com a societat, com a ciutat i com a terra de valors que llegar a les futures generacions».

En total, el pressupost suma tres milions menys respecte al d'enguany atés que baixa la recaptació per l'IBI, pel qual deixarà d'ingressar 870.000 euros, a més del ICIO, IAE i altres taxes als veïns i empreses. A més, en 2021 el consistori tampoc recaptarà per ocupació de terrasses tal com es va comprometre amb els hostalers per a ajudar-los a tirar avant en aquesta situació difícil.

«Som un govern de paraula i complim amb el nostre compromís de baixar impostos i treballar per a sumar noves oportunitats de present i futur a la nostra ciutat. És la forma ho entenem per eficiència en la gestió, que significa fer més amb menys recursos i ser més útils als ondenses», ha apuntat Ballester.

La primera edil ha explicat que la inversió del pressupost recau en tres eixos estratègics: Inversió social, foment econòmic i desenvolupament sostenible.

Aquest document,  s'aprovarà en Ple el 18 de novembre i entrarà en vigor l'1 de gener. A més, recull els suggeriments dels ondenses que  han arribat a través de la campanya de pressupostos participatius ‘Millorem Onda’ i, d'altra banda, les aportacions de les entitats socials i econòmiques locals i provincials a través del pacte ‘Tots per Onda’. També s'ha inclòs les propostes dels barris recollides en la campanya ‘Onda barri a barri’ i les aportacions dels grups de l'oposició a qui també s'ha volgut donar veu.

Te puede interesar
Lo más visto