Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Filmoteca presenta un cicle sobre Kinuyo Tanaka

El cicle és una col·laboració amb la Japan Foundation

Cultura - Cine 10/11/2020 Redacció
Kinuyo_Tanaka_in_Jinsei_no_onimotsu_1935
Kinuyo Tanaka

La Filmoteca programa de l'11 de novembre al 9 de desembre, en col·laboració amb la Japan Foundation, cinc títols dirigits per Kinuyo Tanaka, una de les actrius més cèlebres del cinema japonés, protagonista de grans pel·lícules de Mizoguchi, Ozu i Naruse, entre altres.

La seua faceta de directora és molt poc coneguda, encara que les sis pel·lícules que va filmar la situen a l'altura dels grans cineastes nipons. Es tracta d'una de les actrius més cèlebres de la història del cinema japonés. Des que va començar a treballar als estudis Shochiku, quan tenia 14 anys, va actuar en més de 250 pel·lícules i va col·laborar amb alguns dels directors japonesos més importants.

El seu nom es relaciona sobretot amb Mizoguchi, que la va dirigir en catorze pel·lícules -entre aquestes, 'Vida de Otaru', 'Los cuentos de la luna pálida' o 'El intendente Sansho'-, encara que Tanaka també va treballar amb Yasujiro Ozu (10 pel·lícules), Hiroshi Shimizu, Mikio Naruse, Heinosuke Gosho i Keisuke Kinoshita.

Te puede interesar

230810_EDUC_foto_IVC_FilmotecaEstiu_Todo_cas

La Conselleria de Cultura i Esport projecta a la Filmoteca d'Estiu 'Tot a la vegada en tots els llocs'

Redacció
Cultura - Cine 10/08/2023

La Filmoteca d'Estiu, organitzada per l'IVC, se celebra del 4 d'agost al 2 de setembre als Jardins del Palau de la Música de València La Vicepresidència i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l'Institut Valencià de Cultura, projecta a la Filmoteca d'Estiu aquest divendres, 11 d'agost, a les 22.30 hores, la pel·lícula 'Tot a la vegada en tots els llocs"

Lo más visto

rdhggjv

L’alumnat treballador del Taller d’Ocupació de Nules VIII està realitzant importants actuacions de manteniment en diferents llocs del municipi. Aquest taller inclou les especialitats d’obra

Redacció
Economía 23/09/2023

Dins els treballs realitzats per l'alumnat d'obra destaquen la millora i manteniment dels edificis i patis dels CEIP Lope de Vega i Pío XII, entre altres. Els alumnes-treballadors de fusteria han realitzat tasques de manteniment i reparació de mobiliari urbà, jocs infantils de centres educatius i parcs, a més de construir taules de pic-nic i tanques de fusta

Newsletter