Martínez Dalmau anuncia la primera promoció d'habitatge públic en una dècada a la ciutat de Castelló

El projecte pilot d'Innovació i Sostenibilitat en l'Arquitectura es durà a terme a través d'un concurs de projectes i tindrà una inversió de dos milions d'euros

General 10 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
130876461--624x415

El vicepresident i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha presentat a Castelló, acompanyat per l'alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, el projecte pilot d'Innovació i Sostenibilitat en l'Arquitectura que la Conselleria durà a terme per a rehabilitar l'edifici de l'Avinguda Caputxins 32. «Després de quasi 12 anys en què no hi ha hagut promoció d'habitatge públic en la Comunitat, anunciem un projecte pilot de rehabilitació d'un edifici molt deteriorat, en el marc d'un projecte de sostenibilitat i de lluita contra el canvi climàtic», ha destacat.

El projecte compta amb una dotació d'1.904.725 euros, i a més de la rehabilitació de l'edifici preveu una ampliació de dues noves plantes sobre les existents. Es tracta d'un edifici la construcció del qual data de 1962, en l'actualitat compta amb quatre altures inclosa la planta baixa i d'ús residencial. La superfície construïda és de 1.100 metres quadrats, amb huit habitatges en total, sobre una parcel·la de 335 metres quadrats. La rehabilitació de l'edifici es durà a terme una vegada seleccionat el projecte d'habitatge públic a través d'un concurs públic els projectes del qual han de perseguir la sostenibilitat ambiental, econòmica i social.

Martínez Dalmau ha manifestat que a través del concurs de projectes «se seleccionarà el més integrador, el que siga el més adequat a les polítiques de sostenibilitat, amb millors condicions d'estalvi energètic i característiques d'arquitectura bioclimàtica». Com a resultat, es rehabilitarà un edifici amb 12 habitatges que ampliaran el parc públic de Castelló.

En la presentació Martínez Dalmau ha estat acompanyat per la directora general d'Innovació Ecològica en la Construcció, Nuria Matarredona, i pel director general de la Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (Evha), Alberto Aznar.

Te puede interesar
Lo más visto