Castelló impulsarà projectes d'habitatges de cooperatives per als més vulnerables

La Regidoria d'Habitatge ha mantingut reunions amb els promotors d'aquesta iniciativa i ha acordat la inclusió de l'Ajuntament de Castelló a fi que l'Administració Local també col·labore en la promoció d'habitatge social en col·laboració de cooperatives.

General 10 de noviembre de 2020 Redacció
María Jesús Garrido Oficina Habitatge

L'Ajuntament de Castelló col·laborarà en la nova xarxa que impulsarà la col·laboració públic-cooperativa per a promoure habitatges en règim de cooperativa en cessió d'ús a preus assequibles per a col·lectius més vulnerables. Aquest projecte se denomina Base Viva i és promogut per les Conselleries d'Economia Sostenible i Habitatge, la Federació Valenciana de Cooperatives d'Habitatge (Fecovi) i el Institut Universitari d’Investigació en Economia Social, Cooerativisme i Emprenoria (Iudescoop).

La Regidoria d'Habitatge ha mantingut reunions amb els promotors d'aquesta iniciativa i ha acordat la inclusió de l'Ajuntament de Castelló a fi que l'Administració Local també col·labore en la promoció d'habitatge social en col·laboració de cooperatives. La regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido, subratlla que una de les mesures en les quals treballarà serà la cooperativa d'habitatge en cessió d'ús, “un model que involucra als residents en el manteniment i gestió d'un edifici i permet habitatges a preus adaptats a les rendes dels seus inquilins”.

Base Viva així integrarà a diferents ajuntaments de la Comunitat Valenciana a fi de crear un projecte de desenvolupament de la Xarxa Valenciana d'infraestructures socials cooperatives amb la col·laboració del sector públic. Aquesta iniciativa, destaca la regidoria, “conjumina la democratització de l'economia a través de la col·laboració públic privada, en un context de transició del model econòmic valencià, basat en el coneixement, la innovació, la participació ciutadana i la connexió amb l'exterior, tot això articulat sobre el principi de sostenibilitat ambiental, productiva i social”.

Garrido ressalta que un dels reptes en aquesta legislatura de l'Ajuntament és incrementar el parc públic d'habitatge i mobilitzar habitatge a preus adaptats a sectors més vulnerables i una de les vies passa per donar suport a promocions d'habitatges desenvolupats per cooperatives en cessió d'ús.

Te puede interesar
Lo más visto