El PSPV-PSOE senyala que "les persones son la prioritat absoluta" de les polítiques de Sánchez

El secretari provincial del PSPV-PSOE, Ernest Blanch, ha destacat l'esforç realitzat pel Govern central per a construir “un escut social sense precedents” amb el qual protegir a treballadors, treballadores, empreses, famílies i les persones més vulnerables.

General 10 de noviembre de 2020 Redacció
INICI-CURS-POLITIC-PSPV54

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha valorat el primer any de govern progressista de coalició de Pedro Sánchez, “un govern que, en només un any i amb una pandèmia, ha demostrat que les persones són la prioritat absoluta de les seues polítiques”. Blanch assenyala que “ningú podia imaginar la nit del 10 de novembre en la qual el partit socialista va tornar a guanyar les eleccions per cinquena vegada consecutiva que s'enfrontaríem a una pandèmia mundial però, no hi ha dubte, que les polítiques socialdemòcrates estan sent la millor recepta per a aconseguir la recuperació social, sanitària i econòmica que necessita la província de Castelló, sense que ningú es quede arrere”, assenyala Blanch.

El secretari provincial ha destacat l'esforç realitzat pel Govern central per a construir “un escut social sense precedents” amb el qual protegir a treballadors, treballadores, empreses, famílies i les persones més vulnerables, amb mesures com la suspensió dels desnonaments, els bons socials, la pròrroga dels lloguers, les ajudes a víctimes de violència masclista i persones sense llar, els subsidis i la pròrroga sense interessos del pagament de les quotes d'autònoms, entre altres.

Així mateix, Blanch ha destacat els ERTOS “que han evitat que les i els treballadors queden fora del mercat laboral i han suposat un incentiu per a la recuperació del teixit empresarial que s'ha vist afectat per la pandèmia mundial”. Segons les últimes dades de la Direcció General de Treball de la Generalitat Valenciana, fins al 2 de novembre s'han registrat 8.084 Expedients de Regulació d'Ocupació (ERTO) a la província de Castelló, que afecten 45.423 empleats. D'altra banda, fins eixa data s'han resolt favorablement per a les empreses 7.930 ERTOS, que afecten 44.883 treballadors. 

En el balanç de la gestió socialista a la província de Castelló, el dirigent socialista provincial també ha destacat la liberalització de l'autopista AP7 i l'arribada de les rodalies a Vinaròs. Referent a això, Blanch assenyala que les xifres han avalat l'èxit de l'AP7 lliure i gratuïta, “que ja s'ha convertit en una alternativa de desplaçament més segura a la N-340 i ha ajudat a alleujar el trànsit en la CV-10”. I amb relació a la posada en marxa dels trens de rodalia fins a les comarques del nord, Blanch assenyala “la rapidesa amb la qual el govern de Pedro Sánchez va atendre una reivindicació històrica per a la província, i que el PP va ser incapaç d'impulsar quan van estar en el govern”. “En canvi, el govern de Pedro Sánchez és un govern especialment sensible i compromés amb la nostra província i així ho està demostrant”, conclou.

Te puede interesar
Lo más visto