Els joves de Benicàssim col·laboren en els Objectius de Desenvolupament Sostenible

L'alumnat ha pogut conéixer els objectius i metes associades per a fer front a la pobresa, lluitar contra el canvi climàtic o aconseguir que les nostres ciutats siguen més sostenibles.

General 10 de noviembre de 2020 Redacció
Campaña ODS IES (1)

L'Ajuntament de Benicàssim, a través de la regidoria de Desenvolupament Sostenible, ha iniciat aquesta setmana la campanya “Els joves de Benicàssim opinen”, un procés formatiu i de participació juvenil en el qual, mitjançant dues sessions teòric pràctiques, tot l'alumnat de 1r de Batxillerat de l'institut IES Violant de Casalduch de Benicàssim han tingut l'oportunitat de conéixer l'Agenda 2030 promoguda per Nacions Unides i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) necessaris per a avançar cap al desenvolupament sostenible de les societats. En el transcurs de les dues classes rebudes, l'alumnat ha pogut conéixer els objectius i metes associades per a fer front a la pobresa, lluitar contra el canvi climàtic o aconseguir que les nostres ciutats siguen més sostenibles. L'objectiu, després de la primera sessió teòrica, ha sigut la identificació per part de l'alumnat d'ineficiències a la ciutat de Benicàssim i una posada en comú de propostes per a millorar la sostenibilitat del nostre municipi.

La regidora responsable de l'àrea de Desenvolupament Sostenible, Cristina Fernández, i l'edil d'Educació, Rosa Mari Gil, han acudit aquest matí a l'activitat realitzada al pati de l'IES Violant de Casalduch per a conéixer en primera persona les inquietuds dels joves del municipi. Cristina Fernández ha comentat que “adaptarem cada ODS a la realitat de Benicàssim i els suggeriments i resultats obtinguts en aquest procés de participació juvenil s'integraran en l'estratègia de futur de la regidoria i en els plans d'acció en matèria de sostenibilitat en el municipi". Rosa Mari Gil ha afegit que “és important transmetre aquests valors als joves de Benicàssim i fer-los partícips de les decisions del municipi perquè seran els qui prenguen les regnes en un futur i els qui decidisquen com volen que siga el seu municipi”.

Te puede interesar
Lo más visto