Les mesures imposades a Nules, Vila-real i Onda per a mitigar la incidència aconsegueixen contindre el virus

Localitats com Castelló o Vinaròs no aconsegueixen reduir els contagis

Sanitat 11 de noviembre de 2020 redacció
descarga
Reunió de treball de Ximo Puig i Ana Barceló. Generalitat Valenciana

Els resultats de les restriccions addicionals que Sanitat va imposar a Morella, Nules, Onda i Vinaròs s'estan començant a reflectir. Les mesures que es van posar fa 10 dies per a mitigar la incidència i que el divendres passat es van ampliar a tots els municipis, estan reduint els contagis en els municipis de Nules, Onda i Morella, però no en la capital del Baix Maestrat, on els casos segueixen i ja sumen 137, segons l'últim balanç que ha emitit Conselleria. 

En el cas d'Onda, es tracta de la localitat que porta més setmanes amb limitacions i ha passat de 86 a 62 positius en quatre dies, aconseguint «contindre» el virus, segons va afirmar ahir la consellera de Sanitat, Ana Barceló. També va remarcar que fins que no s'avaluen d'ací a uns dies les limitacions ampliades a tota la Comunitat no es decidirà si s'opta pel confinament perimetral dels municipis o es restringeixen més activitats.

La localitat de Nules va demanar el seu confinament. De la mateixa forma, ha reduït els positius de 97 a 74. La mateixa tendència s'observa a Morella, que ha passat a tindre nou casos positius. Una conjuntura a la baixa en la corba de propagació de la Covid-19 s'observa també a Vila-real, que encara acumula 159 positius, la Vall (95) i l'Alcora (50), mentre que Almassora es manté amb 84.

Actualment, la incidència del virus preocupa en localitats com Vilafranca, amb 12 casos, Vinaròs o Benicarló, que ja supera el centenar de diagnòstics en sumar 116. Just ahir l'Ajuntament de Benicarló va decidir tancar els parcs infantils fins al 29 de novembre a proposta de la Policia Local per problemes en el control de l'aforament.

De la mateixa manera, també empitjora l'expansió del virus a Castelló, que supera el mig miler de casos en les dues últimes setmanes fins als 505 i dispara la seua incidència acumulada a 294 casos per cada 100.000 habitants.

Ahir Sanitat va notificar 391 nous contagis, la segona xifra més alta des del mes de març de les registrades en una sola jornada. La dada que sí que és el major dels últims mesos és el referit a les defuncions, cinc en només 24 hores fins a elevar-se la xifra a 287 des de març.

Ximo Puig, el President de la Generalitat, ahir va mantindre una reunió de treball telemàtica amb els gerents dels departaments de salut per a conéixer la situació dels centres sanitaris de la Comunitat en relació amb la pandèmia. A la trobada també va assistir la consellera de Sanitat, Ana Barceló, qui en la seua compareixença de la vesprada va oferir noves dades sobre la pressió hospitalària en aquesta segona ona, llançant un missatge de tranquil·litat sobre la capacitat del sistema sanitari valencià per a donar resposta a l'increment de casos, gràcies a l'habilitació de nous espais i a la compra de quasi 500 respiradors efectuada.

Actualment, hi ha 129 ingressats a la província de Castelló, 20 d'ells en estat crític. Així, respecte a l'ocupació hospitalària en la Comunitat, la consellera va detallar que el 14,8 % de malalts en planta són per covid-19, enfront del 54,7 % de pacients sense virus. Quant a l'ocupació de les unitats de vigilància intensiva, la d'hospitalitzats per covid se situa en el 36,5 %, mentre que la de pacients sense virus és del 36,7 %.

En aquest sentit, la consellera va avançar que la Generalitat tornarà a recórrer a la sanitat privada perquè s'incorpore a la xarxa pública, com en el primer pic de la pandèmia segons les necessitats assistencials.

Te puede interesar
Lo más visto