La Diputació de Castelló presenta la setena edició de les carreres ecosostenibles en la provincia

La competició arranca aquest mateix divendres i s'estendrà fins al diumenge

Esports 11 de noviembre de 2020 redacció
1321996_1
Autoritats, patrocinadors i organitzadors, durant la presentació de la prova. Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló reafirma un any més la seua aposta per les carreres ecosostenibles a la província amb la seua participació en l'organització del RESSÒ Rallye Comunitat Valenciana. Ahir dimarts es va presentar en la plaça de les Aules de Castelló la setena edició d'aquesta carrera, que sobreïx respecte a la resta per l'ús exclusiu de vehicles elèctrics, híbrids i bifuel.

La Diputació de Castelló aporta al club organitzador, Action Press, la quantitat de 10.000 euros pel seu important pes en la promoció de l'ús de les energies renovables i el seu poder de difusió de la imatge provincial a nivell nacional i internacional. Aquest diner prové de la línia de subvencions al suport a grans esdeveniments esportius de la província.

La ciutat de Castelló serà el punt d'eixida i d'arribada de les carreres, igual que en edicions anteriors. Les carreres donaran arrancada aquest divendres i s'estendran fins al diumenge. A més de la capital, Orpesa també tindrà un pes destacat dins d'aquesta edició, on els bòlids faran parada el dissabte a la vesprada. 

La diputada d'Esports, Tania Baños, ha remarcat que «aquesta competició és un referent per a tothom de l'automobilisme perquè és pionera en la promoció de la conducció eficient i en l'ús sostenible de l'automòbil». «Per a nosaltres és tot un honor poder gaudir-la ací a Castelló», ha continuat, «i espere que el puguem fer durant molts anys més». Una vegada més, Baños ha reiterat el suport de la institució a aquesta mena d'esdeveniments i ha agraït a l'equip organitzador tota la seua tenacitat «perquè hui el RESSÒ Rallye siga possible malgrat totes les traves que heu trobat pel camí».

L'estat d'alarma i el confinament domiciliari van propiciar l'ajornament des d'abril fins a novembre. Així i tot, la prova manté el mateix esquema previst, amb un cap de setmana de competició, així com la puntuació per al Campionat d'Espanya d'Energies Alternatives i per a la Copa de la Comunitat Valenciana d'Energies Alternatives.
Des de l'organització, Fernando Lobón ha volgut remarcar que s'han pres totes les mesures pertinents per a oferir la major seguretat a participants, organització i ciutadania. Una d'aquestes, ha sigut la reducció del nombre de participants, encara que ha promés que això «no minvarà per a res l'espectacularitat de l'esdeveniment».

En aquest sentit, per a evitar aglomeracions d'espectadors en les zones d'eixida i arribada, així com pels voltants dels trajectes, l'organització ha fet una crida a seguir les carreres a través de l'emissió en ‘streaming que oferirà a través d'internet.

Te puede interesar
Lo más visto