El catequista de Borriana, acusat de presumptes abusos sexuals, assegura que les relacions amb menors eren consentides

La fiscalia sol·licita 18 anys i mig de presó per al jove que, segons els psicòlegs de la investigació, no era lo suficientment madur per a la seua edat

Successos 11 de noviembre de 2020 Redacció
1475908973_409852_1475909019_noticia_normal

El catequista de Borriana que està acusat de presumptament abusar de dos menors ha assegurat durant el judici celebrat ahir en la Audiència Provincial que les relacions amb els menors eren consentides. A més, el jove de 20 anys ha afirmat que desconeixia que l'edat de les víctimes era de 15 i 14 anys i ha afegit que "no eren conscient del que feien i es deixaren emportar".

La fiscalia pel moment sol·licita 18 anys i mig de presó per al jove, que segons els psicòlegs de la investigació, no era lo suficientment madur per a la seua edat i es relacionava freqüentment amb xiquets menors que ell. També es reclama responsabilitats a la parròquia de la localitat i al bisbat, ja que una de les relacions va tindre lloc en un edifici que pertanyia a la parròquia.

La investigació es va iniciar quan una de les mares de altre jove va agafar el mòbil i es va fer passar per ell de forma que va descobrir per WhatsApp que, presumptament, el catequista havia mantingut relacions amb menors d'edat. Després de la denuncia de la mare es va descobrir dos fets relacionats, el primer a 2014 quan el catequista i una de les víctimes es van intercanviar fotos de caràcter sexual i mes tard varen mantindre relacions sexuals.

L'altre fet va tindre lloc a 2015, esta volta va ser una relació sexual d'una nit durant la celebració de les festes municipals. En aquest cas la víctima ha assegurat que «no era conscient en aquell moment del que feia»

La defensa ha demanat que s'indulte a l'acusat ja que, segons dos psicòlogues, la seua edat no es corresponia amb el nivell de maduració inferior del catequista. La parròquia per la seu part assegura que no hi ha probes de cap infracció i que la denunciant esta en contra de l'església.

Te puede interesar
Lo más visto