Qualitat Democràtica demana als ajuntaments que impedisquen actes d'exaltació franquista el pròxim 20-N

Qualitat Democràtica ha sol·licitat a les entitats locals la seua col·laboració per a impedir que en dates pròximes es produïsquen "fets que vulneren la Llei de Memòria Democràtica".

General 11 de noviembre de 2020 Redacció
Women_pleading_with_Rebels_for_Lives_of_Prisioners,_Constantina,_Seville_-_Google_Art_Project

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha remés una carta als ajuntaments de la Comunitat Valenciana i a la Delegació del Govern en la qual insta a evitar actes d'exaltació individual o col·lectiva de la revolta militar o del franquisme el pròxim 20-N. Qualitat Democràtica ha sol·licitat a les entitats locals la seua col·laboració per a impedir que en dates pròximes es produïsquen "fets que vulneren la Llei de Memòria Democràtica i suposen un atemptat a la democràcia, a les llibertats i a les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme", afirma Pérez Garijo en l'escrit.

La missiva remesa a les entitats locals de la Comunitat assenyala al seu torn que els ajuntaments, en exercici de les seues competències, "hauran d'adoptar les mesures oportunes" per a evitar i previndre uns actes que són "contraris a la memòria democràtica i a la dignitat de les víctimes i els seus familiars".

Tal com recull l'article l'article 39 de la citada llei "es prohibeix l'exhibició pública de símbols i elements contraris a la memòria democràtica", mentre que l'article 40 "encarrega a les administracions públiques de la Comunitat Valenciana, en el marc de les seues competències, la prevenció i evitació dels actes públics en menyscapte de la dignitat de les víctimes o els seus familiars, o en homenatge del franquisme i els seus responsables".

Te puede interesar
Lo más visto