La Policia Local de Benicarló augmentarà el control i la vigilància de la nova normativa vigent sobre els patinets elèctrics

Aquest cap de setmana s'ha produit un accident al carrer de Crist de la Mar per conducció imprudent del conductor

General 12 de noviembre de 2020 redacció
1545480901_346062_1545481026_noticia_normal
Un patinet elèctric en l'avinguda de la Mar de Castelló. Cadena SER

L'increment d'accidents amb implicació de vehicles de mobilitat personal (VPM) ha portat a la Policia Local de Benicarló a vigilar de prop el compliment de la nova normativa vigent que afecta els patinets elèctrics, que poden circular per la calçada però respectant totes les normes de circulació. 

Aquesta mena de vehicles que han anat en augment durant els últims anys i els accidents també, així el passat cap de setmana es va produir un accident al carrer de Crist de la Mar per conducció imprudent del conductor d'un patinet. A més de la conducció imprudent, el conductor va donar positiu en la prova d'alcoholèmia amb una taxa de 0,68 mg/l, quan la taxa permesa és de 0,25 mg/l. Amb la nova normativa que entrarà en vigor al gener del 2021, aquesta persona s'enfrontaria a una multa de 500 euros.

Els treballs de vigilància se centraran en comprovar que els conductors es comporten i respecten totes les normes de circulació, tal com estableix la legislació vigent. De fet, a pesar que els conductors estan autoritzats a circular per la calçada i no necessiten segur ni permís de conduir, estan obligats a complir els mateixos preceptes de la Llei de seguretat viària que els usuaris de bicicletes.

La sanció prevista per circular per les voreres, circular dues persones en un mateix patinet, usar el telèfon, portar auriculars o circular a la nit sense llum o sense roba reflectora, és de fins a 200 euros.

Te puede interesar
Lo más visto