La huitena edició de la Fira Valenciana de la Música arranca amb les II Jornades TIIM a l’Auditori de Castelló

Maria Arnal i Marcel Bagés, Futuro Terror, Meritxell Neddermann i Tardor són algunes de les propostes artístiques per al divendres

Cultura 12 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
121120 Trovam

La huitena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend s’ha inaugurat oficialment aquest matí a l’Auditori de Castelló amb la presència de Raquel Tamarit, secretària autonòmica de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana; Verònica Ruiz, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló; Ruth Sanz, diputada de Cultura de la Diputació de Castelló; i Joan Gregori Maria, director artístic de la Fira.

Ruiz ha destacat que aquesta fira suposa una oportunitat per a «traçar una estratègia a curt termini per al sector de la música e un moment tan complicat com aquest». La regidora de Cultura s’ha solidaritzat amb els professionals de la cultura i de la música per la complicada situació econòmica en què els han deixat les cancel·lacions dels últims mesos i ha recordat les diverses línies del pla de xoc amb què l’Ajuntament de Castelló dona suport al sector.

En aquest sentit, la taula de debat Decisions polítiques i indústria musical després d’una pandèmia ha reunit responsables institucionals, agents culturals i periodistes per analitzar les conseqüències de la Covid-19 en el sector i buscar vies de recuperació de cara al futur. Posteriorment, els professionals inscrits han pogut conéixer els avanços que s’estan fent en la redacció de l’Estatut de l’Artista, una eina que es va començar a treballar en el Congrés dels Diputats fa uns quants anys i que ha de regular els drets i deures de les persones que treballen en activitats culturals. El matí també ha servit perquè es presentara el Catàleg de la Música Valenciana i s’anunciaren els nominats dels III Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

 

Te puede interesar
Lo más visto