La reconstrucció del col·legi Vicent Marçà rebrà 5,8 milions d'euros

Les àrees d’Educació i de Contractació del consistori s’han assegurat que les obres comencen a principis de 2021 i s’acaben en 2022.

Educació 12 de noviembre de 2020 Redacció
121120 Mezquita reunió AMPA Vicent Marça (arxiu)

La Junta de Govern Local de Castelló ha donat llum verda a la contractació de les obres per a la reconstrucció del CEIP Vicent Marçà. El pressupost total de les actuacions és de 5.876.602,20 € i es preveu que les obres duren al voltant de 15 mesos. Per al regidor d’Educació, Francesc Mezquita, l’adjudicació de les obres “suposa l’inici d’un procés que donarà resposta a una reivindicació històrica de la comunitat educativa del Vicent Marçà”. En eixe sentit, Mezquita ha posat de manifest que el Pla Edificant: “després de años de reivindicacions, el Pla Edificant ha fet possible la construcció d’un nou col·legi més inclusiu i sostenible”.

A més l’edil ha assenyalat que “la nova construcció permetrà desenvolupar al 100% el gran projecte educatiu del centre”. Finalment, Francesc Mezquita ha volgut felicitar al personal del CEIP Vicent Marçà, a les famílies i a l’alumnat “ja que aquest projecte suposa un èxit a la seua constància i compromís”. L’adjudicació de les obres del CEIP Vicent Marçà suposa la finalització d’un procés que va començar el maig i al qual s’han presentat un total de sis candidatures. Durant el període de temps que duren les obres, l’alumnat del Vicent Marçà es traslladarà a la parcel·la ubicada a prop del centre, l’adequació de la qual finalitzarà pròximament l’Ajuntament de Castelló.

El projecte seleccionat per la mesa de contractació inclou un estudi de la situació actual amb descripcions detallades de les actuacions a realitzar, així com una programació específica del procés i dels equips de treball. També ha presentat una sèrie de millores com protecció antigrafitis, aïllament amb materials tèxtils o un protocol per a la Covid-19. S’han tingut en compte per a l’adjudicació aspectes vinculats a la sostenibilitat, com la il·luminació natural en les últimes plantes o els sistemes per a la captació solar tèrmica per a instal·lacions individuals.

Les àrees d’Educació i de Contractació del consistori s’han assegurat que les obres comencen a principis de 2021 i s’acaben en 2022. A més, l’1% del pressupost total va destinat a la comunicació social. Cal recordar que la nova construcció del Vicent Marçà forma part del Pla Edificant, impulsat per la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana. Junt a la rehabilitació de l’Herrero, la Conselleria invertirà un total 9.233.417,2€ en Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto