L'hostaleria es manifesta en la plaça María Agustina de Castelló per exigir ajuda a l'Administració

El sector adverteix de que d'ací a un mes molts negocis hauran de tancar

General 13 de noviembre de 2020 redacció
WhatsApp Image 2020-11-13 at 09.00.36
Manifestació d'ahir del sector de la hostaleria

Ahir es van reunir aproximadament un centenar de persones a la plaça María Agustina de Castelló per a reclamar a l'Administració que ajude a l'hostaleria a superar la situació que estan vivint. En aquest sentit, el president de Ashocas (Asociació Hostalera de Castelló), Álvaro Amores, ha explicat la situació dels hostalers que estan afectats per unes normes d'horari i d'aforaments que estan posant en perill la rendibilitat dels seus negocis, «la gent està començant a deixar d'ingressar ara. Quan passe un mes o mes i mig i arriben els pagaments i els impostos i no puguen fer front a ells, molts hauran de tancar», explica Amores. 

Així, la mobilització va ser convocada per Ashocas, en representació dels locals de Castelló, i per Ashotur. La patronal va presentar un escrit en la Subdelegació del Govern mitjançant el qual se sumava a les reivindicacions d'Hostaleria d'Espanya, que inclouen mesures de tipus fiscal com la reducció de l'IVA al 4 % i la supressió de taxes, també com a reivindicació es troba aplicar línies de finançament específiques per al sector, l'extensió dels ERTE fins al 2021 o la captació de fons europeus, entre altres.

WhatsApp Image 2020-11-13 at 09.00.37 (1)

Al voltant d'un 30 % dels locals d'hostaleria va haver de tancar a conseqüència del confinament, segons els càlculs de Ashocas,. «Si ens estan limitant, que les mesures siguen de la mateixa proporció. No pot ser que ens restringisquen i que no hi haja ajudes econòmiques per al sector. Que ens tiren una mà amb els impostos i amb els ERTE i que es revise la franja horària, ja que els contagis a Castelló no estan tan mal com en altres llocs. No demanem diners; estem demanant ajudes», va manifestar Amores.

D'altra bandam Rafael Pons va ser el representant de Ashotur encarregat de presentar l'escrit en Subdelegació i té una perspectiva més pesimista de la situació: «Més de la meitat dels locals poden tancar enguany» . «A Espanya, si es compleixen els pronòstics hi haurà un milió i mig d'aturats de l'hostaleria, que hauran de cobrar desocupació. Una ajuda del Govern en aquests moments podria evitar-lo», va indicar Pons. 

De moment els hostalers valencians, a través de la patronal autonòmica Conhostur, han reclamat a la Generalitat un paquet d'ajudes directes de 80 milions, dels quals 16 correspondrien a Castelló

Així, davant la situació, ahir els hostalers rebien els suports dels castellonencs, que xiulaven en passar per la zona amb els seus vehicles. També dels proveïdors, com el cas de Miguel Cifre, responsable comercial de Mahou-San Miguel, que va estar en la manifestació. «El 80 % del nostre producte el venem en el canal d'hostaleria. Tot el que pateixen els bars i restaurants, nosaltres ho vivim multiplicat», relatava.

WhatsApp Image 2020-11-13 at 09.00.37

Te puede interesar
Lo más visto