Peníscola implantarà la VideoActa per als plens de l'ajuntament

Peníscola compta amb Portal de Transparència des de 2015 i des de 2016 se li reconeix el compliment de la totalitat dels indicadors de transparència internacional (Codis ITA).

Política 13 de noviembre de 2020 Redacció
IMG_20201113_073111

L'àrea de Modernització de l'Ajuntament de Peníscola ha posat en marxa la tramitació per a la implantació del sistema de VideoActas en el seu Portal de Transparència. Aquest és un sistema de gestió d'actes municipals desenvolupat per Ambiser que permet l'elaboració de les actes dels plens municipals ràpidament, integrant vídeo i documents electrònics, amb l'ordre del dia, signats digitalment per la Secretaria municipal, qui dona fe legal de l'acte. 

Aquesta solució tecnològica permet, a través de la interfície, marcar els moments de l'enregistrament on comença cada punt de l'ordre del dia, generant automàticament la VideoActa. Així, amb aquest format integrat, s'emmagatzema en un gestor documental que es podrà consultar en el Portal de Transparència.

"Aquest és un nou pas en la nostra aposta per la transparència, per a agilitar el tractament de les actes i la seua difusió en un format que facilita la cerca i recuperació de continguts" ha valorat la regidora de l'àrea de Modernització, Raquel París, comunicant que l'àrea està ja ultimant la tramitació de l'expedient de contractació per a la posada en marxa d'aquest servei, que s'implantarà de manera progressiva en tots els òrgans col·legiats, plens municipals i juntes.

L'alcalde, Andrés Martínez, ha volgut recordar que Peníscola compta amb Portal de Transparència des de 2015 i des de 2016 se li reconeix el compliment de la totalitat dels indicadors de transparència internacional (Codis ITA). "Volem continuar avançant i la nostra voluntat és que tota la gestió municipal siga fàcilment consultable per part de tota la ciutadania, és per això que estem treballant perquè les meses de contractació, en les quals a Peníscola fa ja anys que no participem els polítics i les condueixen exclusivament els tècnics municipals, es puguen també reproduir i seguir en documents audiovisuals per a una millor comprovació i seguiment" ha assegurat el propi primer edil.

Te puede interesar
Lo más visto