La doctora Carmen Herrero de l'Hospital Provincial ha sigut premiada per la seua investigació del càncer de mama

El Col·legi de Metges de València ha reconegut el caràcter innovador de la tesi doctoral que amplia les opcions terapèutiques

General 15 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
EmpQjNqXcAAgr8B

El Col·legi de Metges de València ha concedit el premi a la millor tesi doctoral a la investigació sobre càncer de mama duta a terme per l'oncòloga de l'Hospital Provincial de Castelló, Carmen Herrero. La tesi doctoral premiada va ser qualificada al maig de 2020 com Cum laude per la Universitat de València.

El treball de recerca ha sigut premiat donat el seu caràcter innovador quant al seu enfocament i al potencial de millora científica que el projecte presenta en l'àmbit de l'oncologia. I és que la investigació obri la porta al fet que en un futur s'amplien les opcions terapèutiques a pacients amb càncer de mama triple negatiu. Aquest subtipus de càncer de mama afecta a pacients joves i actualment les opcions terapèutiques són escasses, ha explicat la doctora, qui ha afegit que «la investigació se centra en entendre millor l'heterogeneïtat tumoral dins d'aquest subtipus amb l'objectiu d'identificar factors predictius i pronòstics».

En els últims anys el càncer de mama triple negatiu ha augmentat l'interés dels especialistes per les alteracions del microambient tumoral i, en aquest sentit, l'estudi de l'infiltrat limfocitari tumoral per immunohistoquímica és una tècnica factible des del punt de vista assistencial. Actualment la línia d'investigació iniciada per Herrero continua en el Servei de Biologia Molecular de l'Institut Valencià d'Oncologia dirigit per José Antonio López-Guerrero amb la finalitat d'ampliar el nombre de mostres i poder validar els resultats obtinguts en l'estudi.

Te puede interesar
Lo más visto