Castelló aporta 45.000 euros per a la reforma del Centre de Dia de persones amb discapacitat de Frater

L'alcaldessa destaca que aquesta nova ajuda és exemple del compromís del govern municipal per les polítiques per al benestar social

General 16 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
Amparo Marco Frater (archivo)
Amparo Marco en una imatge d'arxiu. Ajuntament de Castelló

L'Ajuntament de Castelló aportarà 45.000 euros per al projecte de reforma del Centre de Dia i Residència de la Fraternitat Cristiana de Persones amb Discapacitat (Frater). Aquest projecte s'ha creat per a contribuir a l'adaptació de les instal·lacions de l'associació per a donar resposta a les necessitats detectades, mitjançant reformes i millores en l'edifici i instal·lacions destinades a permetre un major grau d'autonomia a les persones que formen part de l'entitat o són beneficiàries dels seus serveis.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que aquesta subvenció ve a «reforçar el compromís amb les polítiques de benestar social» que es vénen impulsant des de 2015. «Un compromís que està suposant un canvi extraordinari en les infraestructures i serveis d'atenció a les persones amb discapacitat, en situació de vulnerabilitat o amb necessitats especials de la ciutat de Castelló», ha indicat.

En aquest sentit, Marc ha recordat els 120.000 euros destinats a l'ampliació i reforma de la nova seu de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) de Castelló, els 170.000 euros per al primer centre de dia per a persones amb malaltia mental de la província de l'Associació de Familiars per als Drets del Malalt Mental (AFDEM) i la posada en marxa del primer centre de dia de l'Associació de Síndrome de Down de Castelló, que ha comptat amb una inversió de més de 86.000 euros per part de l'Ajuntament. «Aquest govern municipal posa a les persones en el centre de les seues polítiques i aquestes infraestructures i centres de dia són un exemple de les polítiques per a millorar l'atenció especialitzada», ha apuntat.

D'altra banda, la regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, ha explicat que el centre Maset de Frater compta amb un Centre de Dia dirigit a totes les persones residents que desitgen i necessiten assistir, així com un centre residencial els beneficiaris del qual són persones amb greu discapacitat física que necessiten una atenció integral, continuada, personal i multidisciplinària. «Ara, gràcies a aquest projecte de millora i reforma de les instal·lacions, podran comptar amb una millor atenció», ha indicat.

Te puede interesar
Lo más visto