Les obres de remodelació de l'avinguda de la Mar de Peníscola es posaran en marxa en breu

Ultimen els tràmits per a iniciar els treballs en les pròximes setmanes

General 16 de noviembre de 2020 redacció
Ekc7ArJXIAAHRqJ
Antigues obres en l'avinguda del Papa Luna. Ajuntament de Peníscola

En les pròximes setmanes s'iniciaràn les obres de remodelació de l'avinguda de la Mar de Peníscola, una vegala l'Ajuntament complete els últims tràmits necessaris. La reconversió compta amb una inversió de 211.482 euros, i s'incrementarà l'accessibilitat i reorganitzarà el trànsit en una de les principals artèries viàries de la localitat turística, que en unes certes temporades concentra un elevat trànsit per als vianants.

En aquest sentit, el regidor d'Urbanisme, Jorge Rovira, va nombrar les principals actuacions que s'escometran amb els treballs que reorganitzaran tot el vial: «A causa de l'alta densitat de vianants, facilitarem el trànsit igualant el nivell de vorera i calçada, per a fer el carrer més accessible».

També està previst suprimir la doble direcció que es permetia fins ara en l'únic carril de la via, prioritzant el sentit d'eixida. No obstant això, el consistori instal·larà un semàfor per a compatibilitzar la circulació en les dues trajectòries que estarà autoritzada únicament per a la càrrega i descàrrega dels nombrosos establiments hostalers i els hotels de la zona, per als quals s'habilitaran zones específiques, que «suposarà una millora de la seguretat del vial».

Així, també es redistribuirà l'espai per incrementar l'amplitud amb la reubicació de les terrasses dels locals en la zona més pròxima a les façanes dels edificis, deixant així un major espai lliure per a la circulació o el passeig. Segons consta en el projecte, s'utilitzaran llambordes de diferent color (gris i roig) per a diferenciar els usos de la via.

L'empresa Gaditana de Fermes i Construccions SL serà l'encarregada de dur a terme les obres després d'aconseguir l'adjudicació del concurs públic. Així, l termini per a això serà de 183 dies, uns sis mesos, a comptar a partir de la signatura de l'acta de replanteig, en haver formalitzat ja prèviament el contracte el passat 6 de novembre. Un procés que des del consistori confien que es realitze «en breu» per a poder arrancar la intervenció

Te puede interesar
Lo más visto