Aglomeracions de pares i mares en l'exterior de les instal·lacions esportives de Castelló

Les restriccions imposades a les cafeteries no eviten l'assistència dels pares i les aglomeracions

Sanitat 16 de noviembre de 2020 redacció
img_jespinosa_20201003-152707_imagenes_lv_propias_jespinosa__l9a4212-khlC--656x437@LaVanguardia-Web
Dos pares veient el partit de futbol des de fora del recinte. La Vanguardia

Les mesures resctrictives que s'han imposat en la Comunitat Valenciana respecte a les les activitats esportives per a evitar els contagis per covid-19 en plena segona ona de la pandèmia, que avança amb virulència en les últimes setmanes, s'han fet complir amb rigorositat des d'el Patronat d'Esports de Castelló.

Entre les restriccions es troba limitar el servei dels bars i cafeteries de les instal·lacions esportives únicament a aquelles persones relacionades directament amb el desenvolupament de les competicions com jugadors, tècnics, ajudants, dirigents de clubs, àrbitres, etc. deixant exclosos als pares i mares que, obligatòriament, han d'acompanyar als seus fills i filles als camps de futbol i poliesportius en les competicions d'esport base.

Davant aquesta situació, els responsables de les cafeteries de les instal·lacions de Castelló, situades dins de les zones esportives, van decidir no obrir. Aquest cap de setmana, les cafeteries de Parc Sindical, Chencho, Ciutat Esportiva, Gaetà Huguet, Gran Via, Rafalafena, Sant Agustí, entre altres, han tingut les taules i cadires recollides, però això no ha evitat aglomeracions de pares i mares.

Sense cap control, els pares i mares es trobaven en l'exterior de les instal·lacions, sense distància de seguretat i, en alguns casos, amb perill de caigudes a causa dels escales apilades en els murs per a poder observar les evolucions dels partits. Així,  aquestes situacions s'han repetit en pràcticament tots els recintes en els quals s'han disputat trobades de futbol base aquest passat cap de setmana. «S'ha demostrat que tancar els bars no era la solució», ha dit un dels responsables de recintes de cafeteries de recintes esportius, que considera que amb un correcte control d'aforament en els establiments i les seues terrasses s'haguera pogut haver portat millor la situació.

Per al pròxim cap de setmana existeix el risc que les imatges viscudes durant el cap de setmana passat i durant els entrenaments d'aquesta setmana es repetisquen. En aquest sentit, els responsables de bars d'instal·lacions esportives i el Patronat d'Esports de Castelló tenen prevista hui una reunió per a intentar trobar solucions que satisfacen a totes les parts, pares i mares d'esportistes, autoritats que vetlen pel compliment de les normes anti-covid i hostalers que intenten salvar uns negocis tremendament castigats per la pandèmia.

Te puede interesar
Lo más visto