Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló millora els barris de la ciutat amb l’ajuda del estudiants

Amb l’objectiu de fer aquestes propostes realitat, el consistori ha creat una línia d’ajudes a la qual es poden acollir els centres i que contribuiran a finançar els materials necessaris per als projectes.

General 16 de noviembre de 2020 Redacció
161120 Mezquita visita centre Raval Universitari (arxiu)

Participació Ciutadana ha fet una crida a les entitats de la ciutat que es vulguen unir al programa d’Aprenentatge Servei (ApS), impulsat per l'Ajuntament de Castelló en col·laboració amb els centres educatius. L’objectiu és que els grups d’estudiants dels instituts de la ciutat que hi participen puguen contactar amb una entitat per desenvolupar les seues iniciatives, les quals tenen com a objectiu millorar la comunitat on s’apliquen.

«El gran valor d’aquest programa és que combina la finalitat educativa amb la social i que, per tant, totes les parts implicades i participants ixen beneficiades», ha explicat el regidor al capdavant de les àrees d’Educació i de Participació Ciutadana, Francesc Mezquita. L’edil ha animat les associacions a acollir els projectes elaborats pels grups de joves que busquen millorar o introduir nous serveis als barris de la ciutat. Per a fer-ho, han ideat serveis com el reciclatge de bicicletes o les classes a persones majors per a l’ús de les noves tecnologies, a més de la posada en marxa d’horts urbans amb tècniques agroecològiques o d’una brigada de barri que detecte els problemes de la zona i els busque solució.

Amb l’objectiu de fer aquestes propostes realitat, el consistori ha creat una línia d’ajudes a la qual es poden acollir els centres i que contribuiran a finançar els materials necessaris per als projectes. La línia de subvencions està dotada amb 12.000 euros i poden sol·licitar-les les iniciatives que complisquen amb les bases del programa d'Aprenentatge Servei (ApS). A més a més, també s’han realitzat jornades de formació als IES per a preparar les propostes que presentarà l’estudiantat.

Cal recordar que Mezquita i la representant del Cefire Artísticoexpressiu, Judit Gual, van presentar el programa als centres el passat estiu per a animar-los a sumar-se a aquesta proposta i informar-los sobre les ajudes previstes. L’aprenentatge servei és una metodologia educativa que pretén combinar l’aprenentatge en contextos reals que presten un servei a la comunitat. El programa implementat a Castelló representa una oportunitat per l'enriquiment mutu de tots els agents implicats i ofereix la possibilitat de traure l’aprenentatge de les aules i d’aplicar-lo en situacions de la vida quotidiana que interessen i motiven l'alumnat.

Te puede interesar

Asamblea red de ciudades AVE

Promoció Turística

Redacció
General 21 de febrero de 2021

Castelló reforça el posicionament turístic i impulsa el seu producte en la Xarxa de Ciutats AVE

ibero

Xarxa Rimig

Redacció
General 09 de marzo de 2021

Castelló se suma al Mes Iberoamericà de la Dona a través de la xarxa per la igualtat de gènere.

Newsletter