Onda reclama a la Generalitat un deute de 822.000 euros per a inversions en centres educatius

El consistori s'ha vist obligat a destinar 25.000 euros dels seus fons per a finançar part de les obres del CEIP Miralcamp

Política 17 de noviembre de 2020 Redacció
IMG_9971

Onda reclama a la Generalitat Valenciana un deute de 822.480 euros en factures impagades del Pla Edificant i d'altres inversions per a reformar els centres educatius d'Onda.

Així ho ha fet públic, en un exercici de transparència, el regidor d'Hisenda de l'Ajuntament d'Onda, Salvador Aguilella, qui ha explicat que “el consistori ha hagut d'avançar els diners a les constructores perquè puguen seguir avant amb les obres dels col·legis. El Pla Edificant està sent un fracàs, en els pocs llocs on s'estan millorant les infraestructures educatives públiques perquè tota la despesa l'assumeixen els ajuntaments, quan la competència és al cent per cent de la Generalitat Valenciana”.

En paral·lel, la deixadesa de la institució autonòmica ha fet que l'ajuntament es veja obligat a destinar 25.000 euros a fons perdut per a finançar part de les obres d'urgència que necessitava el CEIP Miralcamp abans de l'inici del nou curs escolar. El centre presentava desperfectes en els taulells de la façana que posaven en risc la integritat física de l'alumnat i vianants, així com l'arranjament del cautxú de la zona d'esbarjo infantil que utilitzen els alumnes de 2 a 5 anys.

“Aquests llargs retards en el pagament de factures estan condicionant l'estabilitat financera dels ajuntaments en tota la província. Ens conviden a assumir inversions que suposen un esforç econòmic molt gran per als comptes municipals i després no compleixen amb els terminis de pagament”, ha manifestat Aguilella.

Te puede interesar
Lo más visto