El professorat associat de l'UJI denuncia la situació d'abandó per part de les institucions

Educació 17 de noviembre de 2020 redacció
agora1
Vista de la Universitat des d'arriba. Universitat Jaume I

La Plataforma de Professorat Associat de la Universitat Jaume I ha posat en coneixement del claustre «la preocupant situació que continua vivint el col·lectiu». Segons apunta en un comunicat l'entitat, des del confinament «la situació docent ha canviat; les professores i professors associats hem hagut d'adaptar-nos amb molt poc suport institucional».

D'aquesta manera, el professorat associat ha hagut de realitzar «moltes més hores de treball per a canviar la docència a la no presencialitat i atendre l'alumnat», a més, han degut autoformase «per a fer el pas a la virtualitat», amb l'afegit que han hagut d'assumir «els mitjans personals i carregar amb el seu cost».

«Aquesta situació continua en el present curs amb gran part de la docència en línia», asseguren els professors associats, motiu pel qual «seguim amb les nostres reivindicacions, ja que no s'ha produït cap avanç, sent la universitat la part patronal responsable de la nostra situació laboral. El professorat associat ha demostrat responsabilitat i eficàcia, donant resposta al canvi de les necessitats docents, però no ha rebut cap justa compensació», denúncien. 

En aquesta línia, l'associació docent ha llançat una plataforma de reivindicacions «de justícia social, laboral, acadèmica i econòmica». Entre elles ocupa el primer lloc una remuneració salarial «justa i digna», amb la finalitat d'equiparar-se a la resta de professorat, tal com ja han exigit en anteriors ocasions: «a igual treball, igual salari».

Així mateix, exigeixen el seu dret a la promoció acadèmica i a la carrera docent i a tindre «una estabilitat laboral, exigint el compliment de les sentències del Tribunal Suprem que reconeixen el frau de llei en què han incorregut les universitats públiques». 

Les reclamacions del professorat també demanden «un reconeixement ple de drets polítics, socials i laborals que eviten discriminacions i estaments, actualitzant les normatives als nous estatuts». Així mateix, els professors associats demanden la signatura d'un conveni col·lectiu, del qual manquen. 

Te puede interesar
Lo más visto