Els festivals es posen en marxa amb les noves dates de 2021 del FIB, Arenal Sound i el Festival dels Arts

17 de noviembre de 2020 Redacció
fib
Imatge d'un concert del FIB. Instagram FIB Benicàssim Festival

La notícia sobre els avanços de la vacuna han donat una mica d'optimisme a tots els sectors, sobretot, els relacionats amb els festivals de música. No se sap què passarà quan acabe l'Estat d'Alarma al maig, però si la vacuna és efectiva és bastant probable que els macro festivals es puguen celebrar, o almenys, que ho facen com es feia abans.

En tot cas, toca moure fitxa, i els primers han sigut els promotors de festivals com a Arenal Sound, Festival dels Arts o FIB, que ja han anunciat a través de les xarxes socials les dates de celebració que hi ha previstes. Així, han anunciat una primavera en silenci, un estiu normal, i una tardor per a recuperar el temps perdut. Segons els plans de The Music Republic, Festival dels Arts seria el primer a obrir la veda, el 4 i 5 de juny del pròxim any, després de provar el seu format Lite en La Marina aquest estiu. El festival, que es va cancel·lar enguany, va intentar tan sols posposar-se fins al 2 i 3 d'octubre d'aquest 2020, finalment l'organització ho va ajornar diversos mesos més.

D'aquesta manera, el FIB seria el següent, del 15 al 18 de juliol. Seria la primera edició d'un nou festival, ja que, després del traspàs de propietat entre promotores, 2020 era el primer any de les noves edicions, que s'esperava amb moltes expectatives trobades i desacords amb la seua pròpia història.

Finalment, Arenal Sound situa la data de la seua pròxima edició des del 29 de juliol fins al 4 d'agost. El festival de Borriana és el segon amb més assistència d'Espanya, tan sols per darrere del Medusa Sunbeach, segons l'associació de promotors, així que serà l'autèntica prova de foc: com se celebre l'Arenal Sound voldrà dir molt del que es normalitze la situació en el sector de la música en directe, pràcticament en silenci des de finals d'agost en la Comunitat.

The Music Republic també proposa dates de la resta dels seus festivals en cartera: Interestel·lar Sevilla (del 3 al 5 de setembre), Granada Sound (18 i 19 de setembre), Madrid Salvatge (1 i 2 d'octubre) i Vinya Rock (del 9 a l'11 d'octubre). 

Les dates són ara anunciades  per la promotora en xarxes socials, un senyal de vida que els situa un pas per davant de la resta de macrofestivales, encara més recelosos que comptar els seus plans per a 2021.

Lo más visto