L'Institut Valencià de Cultura presenta la IV edició de la Nit del Circ Valencià

Organitzat per l'Associació de Professionals del Circ de la Comunitat Valenciana

Cultura 17 de noviembre de 2020 Redacció
3749_b

L'Institut Valencià de Cultura ha presentat la IV edició de la Nit del Circ Valencià que se celebrarà a València el dissabte 21 de novembre. La IV Nit del Circ Valencià se celebra per tal de donar visibilitat a artistes i companyies circenses valencianes, alhora que es contribueix a la divulgació del circ, com a art escènica singular.

La Nit del Circ Valencià torna a València, on va començar l'any 2017, després d'haver-se celebrat en anys successius a Castelló i Alacant. La Nit del Circ Valencià està coorganitzada amb l'Ajuntament de València i la col·laboració de la Diputació de València. Roberto Garcia, director adjunt d'arts escèniques de l'IVC ha dit «considere molt important el circ dins de les arts escèniques, per això, no sols hem promogut i col·laborat des de l'inici amb la Nit del Circ Valencià, sinó que també hem programat nombrosos espectacles de circ de sala i carrer, estem assajant la primera producció pública de circ per a adults 'Perenne' que ben aviat es presentarà al Teatre Rialto».

D'altra banda, Maite Ibáñez, regidora d'Acció Cultural de l'Ajuntament de València, ha recordat la figura de Rafa Plà, Gran Fele, desaparegut fa poc. Començarà amb una trobada professional celebrada al matí al Centre Octubre, continuarà amb dues actuacions de carrer a la plaça Viriat i acabarà amb la gala al Teatre Principal a partir de les 20.00 hores.

La Nit es mostra al carrer i al Teatre Principal. A l'exterior, dos espectacles; a l'interior, una finestra des d'on es descobreixen artistes a través de diferents números independents. Tot plegat, una radiografia del circ valencià d'ara, ací. Nu. Unit. Pobre. Apassionat. La Nit també pretén ser una contribució a la intimitat, a la bellesa, a la reflexió. Un bram per a recordar que el nostre treball no té sentit si no és en connexió amb el públic, a qui imaginem rebel i creatiu.

Te puede interesar
Lo más visto