Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La rehabilitació de les torres de Sant Francesc i La Pardala de Morella es desenvolupa a bon ritme

L'obra compta amb un pressupost d'1.584.518 euros provinent del Institut de Patrimoni Cultural d'Espanya (IPCE).

General 17 de noviembre de 2020 Redacció
dsc-0044cop_sm

L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el regidor de Manteniment i Serveis Urbans, Joan Carles Marcobal, han visitat aquest matí les obres de rehabilitació de les torres de Sant Francesc, La Pardala i la muralla amb espitlleres. D'aquesta manera, l'obra avança a bon ritme i ja s'han instal·lat dos dels quatre contraforts en la muralla, en la part exterior del Castell de Morella pròxima al Portal dels Estudis i l'Escola Infantil. A més, també es veuen els avanços en les dues torres, on ara es fan els treballs de la teulada de la torre de la Pardala, així com en les noves places que es creen en aquesta torre i en la zona de baix, on està l'estàtua de Cabrera.

Cal recordar que aquesta és una obra del Ministeri de Cultura i Esport promoguda per l'Institut de Patrimoni Cultural d'Espanya (IPCE) i compta amb un pressupost d'1.584.518 euros. També cal explicar que aquestes torres estaven molt deteriorades pel pas del temps i no tenien accés per al seu manteniment. Així, aquesta actuació d'emergència ha necessitat grans bastides per a accedir als diferents punts que cal restaurar i fixar l'estructura.

L'alcalde de Morella ha destacat que "aquesta obra de rehabilitació de les torres i la muralla és molt important a causa del mal estat que presentava aquesta part del Castell de Morella". L'edil ha explicat que "durant tot el recorregut de la visita hem vist molts avanços i s'ha consolidat gran part del patrimoni d'aquesta zona". Rhamsés ha volgut "agrair a l'empresa que realitza l'obra el seu treball per a recuperar aquesta part del nostre patrimoni, així com felicitar-la per la bona faena i implicació que tenen amb aquestes obres de recuperació patrimonial".

Les obres de recuperació de les torres de Sant Francesc i de la Pardala van començar el mes de desembre passat. Així, durant els mesos de l'Estat d'Alarma es van detindre els treballs i es van reprendre a partir del mes de maig. Aquestes obres consisteixen en la rehabilitació estructural de les torres de Sant Francesc i La Pardala, així com el tram de muralla amb espitlleres. D'aquesta manera, les bastides per als treballs de restauració es van instal·lar fa mesos per a treballar a les torres. També es va habilitar l'accés del material a través del túnel que connecta l'Albereda amb l'interior del Castell, així com un accés alternatiu per als i les visitants del Castell.

Te puede interesar

IMG-20210223-WA0101

8M Peníscola

Redacció
General 08 de marzo de 2021

L'Ajuntament de Peníscola aprovarà en Ple la declaració institucional de la FEMP en defensa i protecció dels valors d'igualtat

Asamblea red de ciudades AVE

Promoció Turística

Redacció
General 21 de febrero de 2021

Castelló reforça el posicionament turístic i impulsa el seu producte en la Xarxa de Ciutats AVE

Newsletter