Diputació exigirà solucions al Consell i l'operadora per la falta de cobertura a la comarca dels Ports

Movistar es va comprometre a fer arribar aquesta tecnologia a 14 municipis més de Castelló durant aquest any

General 18 de noviembre de 2020 redacció
pueblos-morella-mus2
Morella, capital de la comarca dels Ports. Els Ports

Tras la denúncia conjunta dels alcaldes de les localitats dels Ports per exigir a les companyies de telefonia una solució als problemes de cobertura mòbil i l'extensió definitiva de la xarxa de fibra òptica, la Diputació va fer publica ahir la seua intenció de pressionar a l'operadora i al Consell per posar fi a aquest problema. 

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha volgut pronunciar-se en aquest sentit i assegurar que el govern provincial va a traslladar les reivindicacions dels munícipes a les operadores en les reunions que mantenen periòdicament. També defensa que han traslladat el nou cas a la Direcció General per la Lluita contra la Bretxa Digital. «Hem transmés aquesta situació a la Generalitat perquè siguen sabedors de l'envergadura del problema i puguem buscar una solució efectiva», comentava Pérez. 

Així mateix, des de la Diputació consideren que és fonamental que l'operadora culmine el procés de desplegament de la seua xarxa de fibra en el nord provincial i aconseguisca tancar l'anell amb Aragó i la Comunitat. «També els traslladarem la urgència de poder dotar als Ports d'alternatives a la línia de fibra que tenen. Poder tindre diversos punts de proveïment permetria tindre sempre servei en cas que una de les línies falle, com està succeint actualment», explica Pérez.

D'aquesta manera, la institució provincial reitera el seu compromís d'estudiar totes les possibilitats amb la Generalitat i les companyies telefòniques per a veure quin és el millor remei, i que es puga materialitzar al més prompte possible. «Continuarem treballant amb el Consell i les empreses per a trobar una solució definitiva a aquesta demanda tan important i justa per part dels alcaldes», conclou el diputat. 

Te puede interesar
Lo más visto