La Conselleria de Sanitat rebutja que les farmàcies puguen realitzar tests ràpids

Ana Barceló ha assegurat que resulta més efectiu el rastreig per a encapsular com més prompte millor els contagis

General 18 de noviembre de 2020 redacció
1588701155test-rapido-gva3_forCrop
Test ràpids arribats de la Xina a la Comunitat. Generalitat Valenciana

A diferència de comunitats com Madrid i Galicia, la Conselleria de Sanitat valenciana rebutja que les farmàcies puguen realitzar tests ràpids amb l'objectiu de dur a terme garbellats massius. De moment, la Generalitat rebutja que les farmàcies tinguen potestat per a efectuar proves, com demanen des de fa setmanes els farmacèutics de Castelló, i també rebutgen generalitzar els garbellats massius entre la població.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, va insistir ahir que els tests massius «no tenen sentit» i que les proves d'antígens, els resultats dels quals es coneixen en només 15 minuts, resulten efectius i fiables en aquelles persones amb símptomes que presenten una elevada càrrega vírica. De la mateixa forma, s'ha mostrat contrària a aquesta mesura, assegurant que resulta més efectiu el rastreig per a encapsular com més prompte millor els contagis, defensant que la Comunitat és una de les autonomies que més brots detecta.

En la Comunitat Valenciana només s'han fet garbellats per a detectar positius en comptades ocasions, com en els brots localitzats el passat estiu en discoteques, com va ocórrer en una de Peníscola amb prop de 70 casos, el focus més nombrós dels registrats fins ara a la província. També es van efectuar en els contagis massius registrats en diverses residències d'estudiants de València.

Per tant, de moment, no entra en els plans de la Conselleria de Sanitat efectuar proves a un elevada percentatge de la població, com sí ha plantejat la Comunitat de Madrid, el govern de la qual ha demanat a la Unió Europea que valide com a forma de testatge enfront del covid-19 que les farmàcies puguen realitzar les proves d'antígens, després del rebuig a la seua proposta per part de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris.

Te puede interesar
Lo más visto