El Fòrum Ocupa't registra prop de 600 demandants de treball per a la marató d'entrevistes amb més de 20 empreses participants

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha inaugurat la jornada de conferències, que ha comptat amb la participació de quatre ponents

Economía 18 de noviembre de 2020 Redacció
58

El Fòrum Ocupa't ha obert les seues portes aquest matí a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner en la primera de les dues jornades en les quals s'ha dividit l'edició d'enguany per a adaptar-la a les mesures de prevenció per la covid-19. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha inaugurat la jornada de conferències, que ha comptat amb la participació de quatre ponents, i a la qual seguirà el pròxim 25 de novembre la marató d'entrevistes per a posar en contacte a demandants de treball amb empreses que estan interessades a oferir ocupació. Ja són quasi 600 les persones inscrites per a participar en alguna de les entrevistes que realitzaran les més de 20 empreses, algunes d'elles internacionals, interessades a captar capital humà.

L'alcalde ha situat a Vila-real com a referent de la lluita necessària en aquest moment «contra la incertesa, la desconfiança i la tristesa», recordant que «quan van arribar en 2011 al govern teníem un 26% de desocupació, però amb molt d'esforç per la diversificació de l'economia i la creació d'oportunitats van aconseguir recuperar-nos i que fa un any la ciutat a penes tinguera un 11% d'atur». Segons Benlloch, amb aquesta crisi per la pandèmia, que ha sigut totalment impredictible, encara que la xifra de desocupació a la ciutat s'ha incrementat igual que en la resta de municipis, «Vila-real continua sent la ciutat de més de 40.000 habitants de la Comunitat Valenciana amb menys atur». El primer edil ha llançat un missatge d'esperança als assistents a les conferències per a recordar en què «el virus no pot paralitzar-nos» i que «el canvi en aquests moments és veloç, per la qual cosa hem de ser capaços d'adaptar-nos i construir el futur que volem».

Per a Benlloch, el Fòrum Ocupa't és un exemple, igual que Fira Destaca, que el millor camí és «portar a la ciutat cap a la innovació» i superar la por, «perquè sense risc no hi ha èxit». L'alcalde ha posat en valor l'efectivitat de les últimes edicions del fòrum, que ha superat el 12% d'ocupabilitat en una sola jornada i ha agraït a l'organització i els emprenedors locals, així com tècnics de l'Ajuntament de Vila-real, que han fet possible la realització d'aquesta trobada complint amb totes les mesures de prevenció i protocols per la covid-19.

La jornada de conferències compta amb quatre ponències: Julio de la Iglesia, tècnic TEDAX i coach; Joan Carles Rosselló, actor i director escènic; Vanesa Celades, psicòloga especialista i consultora en Recursos Humans; i Javier Alandes, economista, especialista en oratòria, emprenedor i assessor de negocis. A més, de l'assistència presencial amb aforament limitat, la jornada ha sigut retransmesa en directe per les xarxes socials municipals i de l'esdeveniment.

En la marató d'entrevistes del pròxim 25 de novembre participaran 22 empreses, algunes internacionals com Leroy Merlin, Makro, Carrefour, Banco Mediolanum o La Saleta, entre altres, així com empreses locals com a Grúas Tomás, Pamesa, Kerajet o Argenta Ceràmica. A més, el Fòrum Ocupa't advoca per la inclusió, amb la publicació d'ofertes dirigides a persones amb discapacitat. Les entrevistes de treball tindran lloc en el Centre de Congressos, Fires i Trobades de Vila-real en horari de 9 a 14 hores ininterrompudament.

Te puede interesar
Lo más visto