La Fiscalia considera culpable a l'entrenador de Betxí que va realitzar massatges sexuals a menors durant 26 anys

L'informe assenyala també que les instàncies esportives no van actuar davant les denúncies

Successos 19 de noviembre de 2020 Redacció
audiencia-provincial-de-castellon

La Fiscalia ha assegurat que considera culpable a l'entrenador de Betxí que va realitzar massatges sexuals a menors durant 26 anys. El judici que s'està duent a terme en a l'Audiència Provincial de Castelló ha quedeu vist per a sentència.

La Fiscalia també determina en el seu informe que les instàncies esportives no van actuar davant les denúncies que tènia l'acusat en considerar que "el que passa en la gimnàstica, es queda en la gimnàstica".

El Ministeri també assenyala que, encara que l'única prova són els testimonis de les vìctimes, consideren que aquests són valguts i que per tant l'acusat si que hauria realitzat massatges de caràcter sexual a xiquetes menors des de 1987.

L'informe final indica també que l'entrenador es va valdre de la seua posició de superioritat i que els feia veure a les menors que aquest tipus de massatges era "el preu a pagar" si volien ser gimnastes.

D'altra banda, la Fiscalia ha assenyalat que també hi ha responsabilitat pels fets en el Club de Gimnàstica de Betxí i la Federació Valenciana de Gimnàstica Artística, perquè els actes de l'acusat es van donar en les instal·lacions de totes dues institucions. "No s'actuà en conseqüència del seu propi protocol de prevenció de les agressions sexuals", assenyala l'informe.

Te puede interesar
Lo más visto