Castelló posa en marxa una campanya per a promocionar l'ús de la bicicleta com a sistema de transport sostenible i igualitari

Els quilòmetres de carril bici de la ciutat evitaran l'emissió a l'atmosfera de més de 200 tones equivalents de diòxid de carboni fins a 2023

General 19 de noviembre de 2020 redacció
carriles-bici-castellon-e1566214683613
Carril bici de la ciutat de Castelló. Economia 3

L'Ajuntament de Castelló ha posat en marxa una campanya per a promocionar l'ús de la bicicleta com a sistema de transport sostenible i igualitari. Amb bici, ganes. Per tu, per la ciutat en la qual et mous i per l'aire que respires, vol donar visibilitat i acostar a la ciutadania els més de 7 quilòmetres de carrils bici cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i amb els quals reforça la seua xarxa urbana ciclable, que supera el centenar de quilòmetres per a desplaçar-se sobre dues rodes.

En aquest sentit, la campanya inclou la instal·lació de banderoles al llarg de l'avinguda Casalduch. Aquest és un dels trams inclosos en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), que ha suposat el major aterratge de fons europeus en la història de Castelló: 20,2 milions d'euros canalitzats fins a 2022 en operacions d'impacte social i ambiental. La iniciativa es va reforçar ahir dimecres amb una jornada en la qual s'han distribuït jupetins reflectors reglamentaris per a garantir la seguretat de les i els usuaris dels carrils bici urbans.

Així mateix, l'alcaldessa, Amparo Marco ha indicat: «Hem de posar tots els mitjans al nostre abast per a democratitzar i vertebrar l'espai urbà i fomentar un estil de vida saludable, fomentant l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible». A més, ha apuntat que  «hui els hem posats en valor amb una jornada específica en els carrils bici, durant la qual s'han distribuït jupetins reflectors per a contribuir a garantir la seguretat de les seues usuàries i usuaris», afirmava. 

Des de finales de 2019 estan operatius els primers trams de xarxa ciclista amb cofinançament del FEDER que es despleguen en Gran Via, Ciutat del Transport i avinguda Casaduch. A més, en breu s'incorporaran a la xarxa els projectats en l'avinguda Castell Vell i el carrer Músic Pascual Asensio. Els més de set quilòmetres de carril bici de segell europeu evitaran l'emissió a l'atmosfera de més de 200 tones equivalents de diòxid de carboni fins a 2023.

Te puede interesar
Lo más visto