Més de 40.000 sanitaris rebran una gratificació pel seu esforç realitzat durant la primera ona de la pandèmia

La Generalitat Valenciana destinarà 43 milions d'euros a aquesta compensació econòmica

Sanitat 19 de noviembre de 2020 Redacció
detenido-por-disparar-desde-su-balcon-durante-el-aplauso-a-los-sanitarios

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública vol reconèixer el sobreesforç realitzat per més de 40.000 professionals sanitaris durant la primera ona de la pandèmia. La Generalitat Valenciana va a destinar a aquesta compensació, que afecta la major part de la plantilla, 43 milions d'euros, i es beneficiaran d'ella tots aquells treballadors i treballadores que van estar en primera línia en els mesos més durs de la pandèmia.

Són els professionals d'unitats de crítics, medicina interna, urgències o atenció primària en totes les seues categories alguns dels grups que percebran la compensació. També ho rebrà tot el personal que va patir el contagi de la COVID-19 o va estar en aïllament, així com els qui, voluntàriament o per necessitats organitzatives, van haver d'enfrontar-se en primera línia al virus.

A aquestes compensacions s'han oposat els sindicats representatius de la Sanitat valenciana, la pretensió de la qual és que es gratificara també als qui no van estar en primera línia.

Amb aquest reconeixement, la Comunitat Valenciana se suma a l'esforç econòmic per a agrair l'imprescindible paper que els i les professionals de la Sanitat van realitzar en els pitjors moments de la primera ona.

Amb la valenciana són 6 les autonomies que han decidit gratificar l'innegable esforç del sistema sanitari públic i el seu personal. 

Te puede interesar
Lo más visto