Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Es redueix a un 4% l'IVA de les màscares quirúrgiques i a partir de hui no podran superar el preu de 0,62 cèntims

General 19 de noviembre de 2020 redacció
foto-recurso-mascarillas-kvxC--620x349@abc
Caixa de màscares quirúrgiques. EFE

A partir de hui dijous, el preu màxim de les màscares quirúrgiques no podrà ser superior a 0,62 cèntims, segons publica el Boletín Oficial del Estado (BOE), una vegada s'ha aprovat per part del Consell de Ministres la rebaiza de l'IVA del 21 al 4 per cent. 

Aquesta és la tercera revisió del preu d'aquest producte durant la pandèmia. El mes d'abril es va fixar un preu màxim de 0,96 euros per unitat, que va ser rebaixat el 12 de novembre a 0,72 i que ha quedat fixat ara en 0,62 cèntims, una vegada aplicada la rebaixa de l'IVA.

Així, aquesta rebaixa es mantindrà, en principi, fins al 31 de desembre de 2021, amb l'objectiu que durant l'any vinent s'aconseguisca véncer finalment a la pandèmia.

En aquest sentit, la reducció del gravamen ha sigut una reivindicació de partits polítics en l'oposició i de col·lectius, en tractar-se d'un bé de primera necessitat d'ús obligatori. El Govern va adoptar aquesta mesura després de confirmar que la Comissió Europea no obriria un procediment legal per aquesta infracció. No obstant això, altres països com Itàlia, França o Portugal han aplicat des de fa mesos aquesta reducció de l'IVA.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter