Castelló posa en marxa la campanya ‘Amb bici, guanyes’ per promocionar l'ús de la bicicleta a la localitat

L'iniciativa ressalta l'impacte positiu d'aquest mitjà de transport sobre la salut, el medi ambient i la vertebració de la ciutat

Política 21 de noviembre de 2020 Redacció
18-11-20 Marco carriles bici

L'Ajuntament de Castelló posa en marxa una campanya per a promocionar l'ús de la bicicleta com a sistema de transport sostenible i igualitari que, sota el lema 'Amb bici, guanyes'. L'objectiu es donar visibilitat i acostar a la ciutadania els més de 7 quilòmetres de carrils bici que disposa la localitat. 

La campanya inclou la instal·lació de banderoles al llarg de l'avinguda Casalduch, un dels trams inclosos en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI). L'iniciativa s'ha reforçat dimecres passat amb una jornada en la qual es van distribuir jupetins reflectors reglamentaris per a garantir la seguretat dels usuaris dels carrils bici urbans.

“Hem de posar tots els mitjans al nostre abast per a democratitzar i vertebrar l'espai urbà i fomentar un estil de vida saludable, fomentant l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible”, va afirmar l'alcaldessa, Amparo Marco. “Gràcies a Europa, Castelló ha sumat més de 7 quilòmetres de carrils bici pels quals transitar cap a un model urbà més respectuós amb el medi ambient i saludable per als qui l'habiten i ja comptem a la ciutat amb una xarxa urbana ciclable de més de 100 quilòmetres”, va indicar Marco. 

Els primers trams de xarxa ciclista amb cofinançament del FEDER estan operatius des de finals de 2019 i es despleguen en Gran Via, Ciutat del Transport i avinguda Casaduch. En breu s'incorporaran a la xarxa els projectats en l'avinguda Castell Vell i el carrer Músic Pascual Asensio. Els més de set quilòmetres de carril bici de segell europeu evitaran l'emissió a l'atmosfera de més de 200 tones equivalents de diòxid de carboni fins a 2023.

Te puede interesar
Lo más visto