Un equip d'arqueòlegs descobreix una cova sepulcral en Atzeneta amb restes humanes de fa 4.000 anys

Aquestes restes serien els pobladors més antics trobats fins al moment en el terme municipal d'Atzeneta del Maestrat

Cultura 21 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
IMG_9478

Un equip d'arqueòlegs va dur a terme la primera intervenció arqueològica en una de les cavitats del paratge de la Crebada-Cova dels Aragonesos el mes de febrer passat, gràcies a l'impuls de l'Ajuntament i el suport tècnic de la Diputació. L'excavació realitzada ha permés constatar la importància històrica i patrimonial tant de les grutes en la qual s'han dut a terme les actuacions com de tot l'entorn del paratge. A causa d'aquests treballs, els resultats obtinguts han donat a conéixer que la cova va ser utilitzada com a cavitat sepulcral durant l'inici de l'Edat del Bronze.

Posteriorment s'ha conegut que en la cova es van enterrar fa 4.000 anys a almenys dos individus, una dona jove i un xiquet o xiqueta que no comptaria amb més de 5 anys. A partir del coneixement d'aquestes cronologies, les restes humanes són els pobladors més antics trobats  fins al moment en el terme municipal d'Atzeneta del Maestrat.

Les troballes obtingudes a partir de l'excavació arqueològica, al costat de les prospeccions realitzades en el marc del projecte d'inventariat de jaciments arqueològics de la Mancomunitat del Penyagolosa-Pobles del Nord -convocatòria de projectes culturals UJI-Encultura 2019- i la col·laboració de l'Ajuntament de Atzeneta, han permés avançar en el coneixement i estudi d'un paratge fins a dia de hui oblidat. Així mateix, s'ha determinat el seu alt potencial natural i històric, ja que es tracta d'un paisatge utilitzat i ocupat des de la prehistòria fins a l'actualitat, en el qual futurs projectes permetran conéixer millor l'àrea possibilitant la seua recuperació i posada en valor.

Te puede interesar
Lo más visto