Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló avança en la formació en igualtat del professorat i de les entitats socials

Les iniciatives tenen com a objectiu aprofundir en l’acceptació de la diversitat i implementar la perspectiva de gènere a les iniciatives socials

Educació 22 de noviembre de 2020 Redacció
191120 Mezquita Ruiz SIO reunió professorat Castelló

El Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO) de Castelló, integrat dins de la Regidoria de Feminisme i LGTBI que encapçala Verònica Ruiz, inicia dues formacions adreçades a professorat i a personal d’entitats socials. La finalitat dels cursets és facilitar recursos per a la seua activitat diària i integrar un punt de vista divers i sensible a la perspectiva de gènere en la pràctica docent i en la gestió social.

Així doncs, hui mateix se celebra la presentació del curs «Diversitat Sexual, de Gènere i Família», una formació que està adreçada als claustres i que consta de quatre mòduls. Mitjançant aquest curs, el professorat podrà conèixer conceptes bàsics com les sexualitats diverses, la transsexualitat o els binarismes. S’abordaran també l’evolució del concepte de gènere en la societat i la sensibilització davant les diferents realitats d’identitat de gènere. Finalment, els i les assistents aprendran estratègies per a tractar els gèneres i les diversitats sexuals a l’aula.

Pel que fa al curs «Incorporació de la Perspectiva de Gènere en els Projectes», la formació començarà el 2 de desembre i està adreçada a entitats socials. El curs tindrà tres mòduls, en que s’abordaran aspectes com el gènere com a causa de diferents tipus de violència o com afecta la perspectiva de gènere a l’hora de dissenyar, planificar intervindre i avaluar l'efectivitat dels projectes socials.

En la formació també es donaran nocions pràctiques i l'alumnat haurà de prepara una proposta, per a la qual disposarà de tutories telemàtiques personalitzades. A més a més, els treballs es posaran en comú com a exercici de tancament del curs per a que tot l'alumnat puga aprendre de les diferents propostes.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter