Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló avança en la transformació cap a una ciutat sostenible i justa en les II Jornades Construint i Alimentant Alternatives

Les Regidories de Transició Ecològica i Habitatge conclouen 20 dies de conferències, teatre i bioconstrucció

General 22 de noviembre de 2020 Redacció
18-11-2020 teatre Ingovernables

Les Regidories de Transició Ecològica i Habitatge de l'Ajuntament de Castelló han conclòs la segona edició de les Jornades Construint i Alimentant Alternatives, que durant 20 dies ha treballat per a avançar en la transformació d'una ciutat sostenible i justa, en el pla de reactivació agrària i en la defensa d'un habitatge digne enfront dels processos especulatius.

«Han sigut tres setmanes de conferències per a fer una caixa d'eines útil per a accelerar les transformacions de Castelló. Hem abordat el Parc Agrari i canals curts de comercialització, rehabilitació sostenible, cooperatives en habitatge en cessió d'ús, una mirada de gènere en el desenvolupament rural, i la referència a l'instant de lucidesa de la pandèmia per part de Yayo Herrero», destaca el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, el departament de la qual ha pilotat aquesta iniciativa al costat de la Regidoria d'Habitatge de María Jesús Garrido.

Aquesta iniciativa va concloure el dimarts amb una conferència de rehabilitació sostenible i eficiència energètica a càrrec de José Manuel López (Ecoperspectivas) i Eva Raga (Fent Estudi coop.), que van posar de relleu la importància de la regeneració sostenible per a reduir les emissions de C02, lluitar contra el canvi climàtic i ajudar a la reactivació econòmica. José Manuel López, que des de Ecoperspectivas ha desenvolupat l'estratègia de regeneració urbana de Castelló encarregada per la Regidoria de Transició Ecològica, va afirmar que la pandèmia ha accelerat les polítiques de rehabilitació sostenible i que el Nou Pla General i l'antiguitat de les cases de la ciutat es presenten com una oportunitat per a impulsar aquesta via.

Les Jornades també van comptar el diumenge amb el teatre «Ingovernables» en el qual Atirohecho va fer una defensa de l'habitatge i el territori enfront de l'especulació.

Les jornades han comptat amb la participació referents en l'ecologisme i feminisme com a Iaio Herrero, María Sánchez i Patricia Dopazo; responsables dels parcs agraris del Baix Llobregat i Fuenlabrada; especialistes en rehabilitació sostenible; o experts en models de cooperatives d'habitatge en cessió d'ús o de defensa de l’habitatge com Fecovi, Col·lectiu Domèstiques o El Rogle.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter