13 municipis de la província de menys de 200 habitants rebran subvencions de la Diputació per a la creació de botigues multiservei

El valor de les ajudes ascendeix a 120.000 euros

Economía 22 de noviembre de 2020 redacció
Plaza_Mayor_(Arañuel)
Plaça Major Aranyel, poble amb 150 habitants. Ajuntament Aranyel

La Diputació de Castelló ha aprovat subvencions per valor de 120.000 euros per a la creació de botigues multiservei en 13 municipis de la província de menys de 200 habitants.

Amb aquesta línia d'ajudes, concedides pel procediment de concurrència competitiva, es pretén fomentar l'existència de serveis bàsics en les poblacions xicotetes de l'àmbit rural i generar activitat econòmica amb la seua gestió. L'import de la subvenció ha de destinar-se a obres de condicionament del local municipal en el qual se situarà la botiga i a l'equipament per a posar-la en marxa.

El president de la Diputació, José Martí, ha explicat que en aquests moments «estem en fase d'obres d'aquests establiments que permetran que les veïnes i veïns del poble puguen adquirir productes bàsics sense necessitat de desplaçar-se fora dels seus municipis». A més, el president ha recordat que «l'obertura d'aquestes botigues concorda amb la filosofia que inspira l'acció de l'equip de govern de la Nova Diputació, centrada en incrementar la quantitat i la qualitat dels serveis i generar activitat econòmica en l'àmbit rural per a afrontar el repte demogràfic i intentar fixar població al territori».

Segons ha explicat, «quan parlem de reactivar la província de Castelló, parlem de tot el territori, també dels pobles amb menys recursos», concloïa.

Te puede interesar
Lo más visto