La Vall d'Uixò treballa per posar en marxa la construcció del pont entre els polígons de la localitat

La junta de portaveus del consistori s'ha reunit per tractar el desenvolupament industrial

General 22 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
Junta-portaveus-1-710x500
La junta de portaveus aborda el desenvolupament industrial de la ciutat. Ajuntament Vall d'Uixò

La junta de portaveus de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó s'ha reunit amb l'objectiu de que els sis partits polítics que formen part de la corporació municipal coneguen tots els tràmits administratius que s'han fet aquesta legislatura per a «desembossar el projecte de construcció del pont de connexió entre els polígons» perquè és el pas previ indispensable per a impulsar Belcaire C, ha explicat l'alcaldessa, Tania Baños.

Tant l'arquitecta municipal com la responsable d'Urbanisme han estat presents en la junta per a explicar els passos que s'han donat i resoldre dubtes. Baños ha destacat que aquest projecte de desenvolupament industrial «necessita l'acord de tots els partits perquè, independentment de qui governe, és una necessitat estructural per a la ciutat i qualsevol discurs d'inestabilitat política seria erroni per als interessos de la Vall d'Uixó dels pròxims 30 anys».

Els tràmits iniciats aquesta legislatura «no han sigut fàcils ni curts», afirma l'alcaldessa, ja que es van iniciar amb l'enviament d'una comunicació a la Direcció General de Carreteres, dependent del Govern d'Espanya, per a corroborar l'obligatorietat del pont per a crear sòl industrial. La contestació «va tardar un any a arribar i ens van dir que sí, que era una condició indispensable per a desenvolupar Belcaire C».

Així, l'ajuntament iniciarà ara els tràmits per a modificar el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) per a introduir el pont en ell, desvinculant-lo del pla especial. Així, aquesta infraestructura «no anirà a càrrec de Belcaire C, ja que és aprofitable per als dos polígons ja existents» i també «una necessitat actual de les empreses».

Paral·lelament s'han enviat dues consultes a Iberdrola perquè la construcció del pont afecta tant a la seua infraestructura elèctrica com a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) perquè se situaria en els seus dominis en travessar el barranc. L'alcaldessa ha assenyalat que l'objectiu és «aconseguir un acord previ i consensuar el projecte amb els afectats per a evitar al·legacions i problemes posteriors que pogueren paralitzar o retardar les obres».

Te puede interesar
Lo más visto