Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

S'inicien les obres en la CV-10 per al condicionament del carril d'acceleració en sentit Castelló

Les obres suposaran una inversió aproximada de 350.000 euros i tenen un termini d'execució de tres mesos

General 21 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
2471_CV-10_Onda
Ampliació del carril de la CV-10

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha iniciat el condicionament del carril d'acceleració sentit Castelló, de l'enllaç de la CV-10 amb la CV-20 en el terme municipal d'Onda. L'objectiu d'aquestes obres és millorar les condicions de conducció dels usuaris i usuàries i solucionar d'aquesta manera els problemes de seguretat viària existents actualment. Així, aquesta actuació s'enquadra en el compromís que té la Conselleria amb l'increment de la seguretat en la xarxa de carreteres de la Generalitat.

Aquestes obres, que s'efectuaran en el ramal d'incorporació des de la glorieta de l'enllaç a la CV-10, suposaran una inversió aproximada de 350.000 euros i tenen un termini d'execució de tres mesos.

L'actual intersecció de les carreteres CV-10 i CV-20 es resol amb quatre enllaços que permeten al seu torn tant l'accés a una glorieta superior en el tronc de l'autovia CV-10 com la incorporació directa entre les carreteres, a fi de descongestionar la rotonda superior.

Aquesta disposició funciona adequadament i permet que el trànsit prenga les direccions que necessita sense comprometre altres moviments. No obstant això, en l'enllaç existent entre la CV-20 i la CV-10, utilitzat pels vehicles que es dirigeixen a Castelló, la longitud insuficient d'aquest carril d'incorporació a l'autovia CV-10 ha generat problemes de seguretat viària, donat l'alt percentatge de vehicles pesants que es registra en aquest tram de l'autovia, a més de ser un tram amb traçat en corba.

L'actuació que ha programat la Conselleria d'Obres Públiques consisteix a allargar el carril d'acceleració actual d'uns 140 metres de longitud, compost per 70 metres de carril i 70 metres de tascó, fins a aconseguir una longitud de 420 metres, amb 285 metres de carril i 135 de tascó, conferint un major grau de seguretat als vehicles que s'incorporen a la CV-10 en sentit Castelló.

Així doncs, les carreteres CV-10 i CV-20 formen part de la Xarxa Bàsica de Carreteres de la Comunitat Valenciana. La CV-10 recorre de sud a nord la província de Castelló, comunicant l'A-7 a la Vilavella amb la N-232 a la Jana, amb una d'uns 42.580 vehicles i un 20,6 % de pesats a l'entorn de l'enllaç.

Te puede interesar

Newsletter