Cada pacient que es cura de càncer fa sonar una campana a l'Hospital Provincial de Castelló

El so de la campana suposa una injecció d'ànim per a tots els pacients que celebren amb aplaudiments cada victòria enfront de la malaltia

General 22 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
HospitalProvincial-2_NoticiaAmpliada

La incertesa i la por que pateixen els malalts es converteixen en esperança cada vegada que sona la xicoteta campana del jardí interior de l'Hospital Provincial de Castelló, un centre ocupat principalment per pacients amb càncer. L'aguda dringadissa se celebra en cada habitació, en cada corredor amb aplaudiments i somriures. Tots saben que un dels interns ha superat la temuda malaltia.

«És emocionant veure com cada pacient de l'hospital, cada sanitari, rep el so, és una injecció d'ànim per a tots», explica Carmen Saura, infermera cap i impulsora d'aquesta iniciativa que es va posar en marxa el mes d'abril passat. «Quan un pacient es recuperava ens féiem una foto per a immortalitzar el moment, però amb l'arribada del coronavirus això es va acabar per les mesures de seguretat i pensem a fer sonar la campana que portava molt de temps en desús i que antigament s'utilitzava per a anunciar l'arribada d'un nou pacient», explica.

Precisament, va ser la mare de Carmen la que va estrenar aquesta iniciativa. «Va ser un moment molt emocionant per a mi i la reacció espontània de tot el món va ser aplaudir, per això, després de demanar l'autorització a direcció, decidim continuar fent-ho», explica Carmen. Des de llavors, són molts els pacients que han celebrat i compartit la seua victòria i els que ho continuaran fent.

Te puede interesar
Lo más visto