Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló elabora un qüestionari per a conèixer l'interés del sector agrícola per a la venda directa en els mercats no sedentaris

La reforma de l'ordenança de mercats de Transició Ecològica i Innovació Comercial reservarà espai per als productors

General 23 de noviembre de 2020 Redacció
Fernando Navarro en Consell Agrari
Regidoria de Transició Ecològica

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha elaborat un qüestionari per a conèixer les necessitats i l'interès dels i les agricultores en la venda directa en els mercats ambulants de la ciutat. La nova reforma de l'ordenança reguladora de mercats no sedentaris que promouen les Regidories d'Innovació Comercial i Transició Ecològica preveu espais en els mercats per a la venda directa per a fomentar la producció de proximitat.

«Des de la Regidoria de Transició Ecològica tenim l'objectiu en aquesta legislatura de desenvolupar un pla de reactivació agrària que recupere camps ara abandonats i propicie un relleu generacional amb formes de producció agroecològica i canals curts de comercialització. Una de les vies per a reforçar la producció de proximitat passa per possibilitar la venda directa en els mercats no sedentaris de la ciutat. Per això treballem al costat de la Regidoria d'Innovació Comercial per a reservar espais per a venda directa en la nova ordenació de l'Ajuntament de mercats no sedentaris», explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

L'edil municipal afirma que en aquest sentit han preparat una enquesta que ha sigut remesa als integrants del Consell Agrari i de Sostenibilitat perquè la facen arribar als i les productores agrícoles «a fi de sondejar el seu interès a vendre la seua producció directament al consumidor en aquests mercats amb la finalitat de preveure des de la Regidoria quin seria l'espai necessari».

Aquesta venda directa, a diferència de la resta de punts de venda, no es realitzaria en llocs concedits a llarg termini per l'Ajuntament, sinó que la seua ocupació seria temporal i rotatòria en funció de la temporada.

Te puede interesar

_DSC7341

Nova Llei de Serveis Socials Inclusius

Redacció
General 02 de febrero de 2021

La diputació destina 4,1 milions d'euros per a assumir el finançament de l'atenció primària dels serveis socials municipals dels 124 municipis de la província de fins a 10.000 habitants.

Newsletter