Ximo Puig anuncia el subministrament de 8.000 purificadors per a garantir l'adequada ventilació de les aules

El cap del Consell destaca que la Generalitat garantirà la ventilació necessària a les aules per a donar «la màxima seguretat» als espais educatius

General 23 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
Alumnos-mascarilla-distancia-seguridad-Primaria_1510659247_126848848_667x375

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dilluns el subministrament de 8.000 purificadors per a garantir l'adequada ventilació de les aules dels centres educatius de la Comunitat Valenciana. Puig ha subratllat que la ventilació «és un dels millors actius que tenim enfront de la pandèmia i a l'escola garantirem la ventilació més adequada que ens pot ajudar a donar més seguretat a tots els espais educatius».

De cara a l'arribada de l'hivern i quan no siga possible ventilar per medis naturals les aules, és necessari establir sistemes mecànics de purificació i filtratge de l'aire que, en concurrència amb altres mesures de prevenció, permeten el desenvolupament de l'activitat docent presencial. Aquests equips tenen com a missió fer circular l'aire de l'estada a través de filtres formats per fibres molt eficients que retenen els virus, bacteris i altres partícules en suspensió com a pols i pol·len.

Per part seua, el conseller d'Educació, Cultura i Esport ha indicat que «es posa especial èmfasi en la ventilació natural de les aules, que és la més efectiva». També assenyala per als casos puntuals en què poguera existir dificultat de ventilació natural, «l'ús de dispositius de purificació d'aire». En aquest sentit, Marzà ha explicat que aquest dilluns «els centres educatius valencians han rebut una guia específica per a la ventilació, amb indicacions més detallades per a saber com han d'actuar per a reduir els riscos».

Te puede interesar
Lo más visto